کیبه نوعی کوفته لبنانی، و غذای ملی این کشور است. کسی نیست که به لبنان سفر کند و از این غذای لذیذ نچشیده باشد . کیبه به اشکال و طرق مختلف تهیه و سرو می شود که در اینجا ، نوع ساده آن را شرح می دهیم.

گوشت کیبه، باید خوب نرم شود. در قدیم گوشت این غذا را می کوبیدند. اما امروزه در قصابی ها گوشت کوبیده و مخصوص کیبه پیدا می شود، ولی درمنزل هم می توان این گوشت را تهیه نمود .

مواد لازم
500 گرم ( دو بار چرخ شود) گوشت گوسفند بی چربی
2 لیوان بلغور گندم پخته و آبکش شده
یک عدد پیاز متوسط
به میزان لازم فلفل و نمک
یک قاشق مرباخوری ادویه مخلوط لبنان
مقداری آب یخ یا یخ خرد شده

طرز تهیه:
ابتدا پیاز را رنده کنید، فلفل را نیز ریز خرد کرده و با گوشت مخلوط کنید ؛ سپس بلغور، نمک، فلفل و ادویه را بیفزایید و با کمی آب یخ یا یخ خرد شده به طور کامل ورز دهید. اضافه کردن یخ باعث می شود، گوشت نرم شود و خنک باقی بماند، هم چنین زیاد چربی پس ندهد.از آن جا که برای درست کردن این غذا باید گوشت را زیاد ورز دهیم ، می توانیم گوشت را 2 بار دیگر از چرخ رد کرده ، یا از خرد کن های برقی استفاده کنیم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد کوفته را چند ساعت در یخچال بگذاریم تا سرد شود. بعد، از یخچال درآورده و دوباره چند دقیقه ورز می دهیم .
آن گاه دستمان را مرطوب می کنیم و از مایه به اندازه نارنگی کوچک برمی داریم و کف دستمان پهن می کنیم . از مایه وسط کیبه یک قاشق غذاخوری می گذاریم ، اطراف را به هم می رسانیم؛ سپس به شکل دوک به آن فرم می دهیم و در روغن سرخ می کنیم. هم چنین می توانیم یک ظرف فر را چرب کرده و نیمی از مواد را بریزیم و با دست پهن کنیم. آن گاه از مایه وسط کیبه بر روی آن پخش کرده و بقیه مواد کیبه را می ریزیم و پهن می کنیم . بعد با چاقو به شکل لوزی برش می دهیم و کمی روغن روی آن می ریزیم( تا روغن درون آن نفوذ کند).
سپس در فر پنجره وسط با حرارت 200 درجه سانتی گراد می گذاریم تا بپزد و روی آن طلایی شود( می توانیم ابتدا فویل بکشیم و در آخر برداریم.)
ادویه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچین و جوز هندی را به صورت پودر در آورده و به طور کامل با هم مخلوط می کنیم.
مواد لازم برای تهیه مایه وسط کیبه: به روش سنتی
3 قاشق غذاخوری روغن
یک دوم فنجان خلال بادام2 عدد ( ریز خرد شود) پیاز متوسط
500 گرم گوشت چرخ شده
به اندازه کافی نمک و فلفل
یک دوم قاشق مرباخوری ادویه مخلوط لبنان
یک چهارم قاشق مرباخوری دارچین
روغن را در ماهی تابه گرم می کنیم و بادام را در آن طلایی کرده و کنار می گذاریم.
سپس پیازوادویه ها را ریخته ، گوشت را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام را اضافه و مخلوط می کنیم.
مواد لازم برای تهیه مایه وسط کیبه نوع دوم:
یک دوم فنجان یا حدود 80 گرم بادام
400 گرم گوجه فرنگی ( ریز خرد شده)
یک قاشق مرباخوری دارچین
یک فنجان جعفری خرد شده

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱:٥٧ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳