بوریتو تقریباً یک نوع ساندویچ سنتی مکزیکی است که مردم بیشتر در خارج از منزل می خورند.

مواد لازم:

90 گرم      برنج
یک قاشق غذاخوری      روغن
یک عدد      پیاز خرد شده
نصف قاشق چایخوری      میخک پودر شده
یک قاشق چایخوری      پودر اورگانو
200 گرم      گوجه فرنگی رنده شده
2 تکه      سینه ی مرغ بدون استخوان و پوست
150 گرم      پنیر چدار رنده شده
8 عدد      تورتیلا با آرد سفید
به مقدار کافی      نمک

طرز تهیه:

1- برنج را در آب جوشان یکی دو جوش می دهیم و آبکش می کنیم.
2- روغن را در ماهیتابه گرم کرده و پیاز را تفت می دهیم تا کمی طلایی شود. سپس پودر میخک و پودر اورگانو( یک نوع سبزی برای معطر کردن غذا) را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. پس از آن برنج و گوجه فرنگی را ریخته، صبر می کنیم تا برنج خوب بپزد و آب گوجه فرنگی تبخیر شود.
3- مرغ را می پزیم. سپس آن را خرد کرده و همراه پنیر چدار با برنج مخلوط می کنیم.
4- فر را از قبل در حرارت 160 درجه ی سانتیگراد گرم می کنیم.
5- نان ها را در داخل فویل مخصوص آشپزی می پیچیم و داخل بشقابی روی بخار می گذاریم تا نرم شوند.

 

6- از مواد مخلوط شده ی مرغ و برنج، داخل تورتیلا گذاشته و به صورت بقچه می بندیم. طرز تهیه تورتیلا در قسمت پایین آمده است. تورتیلا یک نوع نان مکزیکی شبیه لواش است. در صورت تهیه نکردن تورتیلا ، می توانید از نان لواش برای پیچیدن مواد مخلوط شده ی این غذا استفاده کنید.
7- هر کدام از بوریتوها را که درست کردیم در ظرف فر گذاشته، رویش را با فویل می بندیم و داخل فر می گذاریم تا گرم بماند. آنگاه بعد از درست کردن همه ی بوریتوها، سرو می کنیم.

نکات تغذیه ای :

این غذا علاوه بر بزرگسالان، برای کودکان به خصوص کودکان کم وزن ، مناسب است، زیرا:
1-    به راحتی می توانند آن را در دست بگیرند.
2-    به علت داشتن پنیر چدار دارای کالری بالایی است.
برای جذاب شدن شکل غذا می توانید آن را با انواع سبزی ها و سس گوجه تزیین کنید.

" تورتیلا با آرد سفید"

 

از این دستور حدود 12 عدد تورتیلا به اندازه ی 25 سانتیمتر به دست می آید.

مواد لازم:

500 گرم      آرد سفید
یک دوم قاشق مرباخوری      بیکینگ پودر
کمی      نمک
100 گرم      روغن جامد (یا مارگارین)
حدود یک دوم لیوان      آب گرم

طرز تهیه:

1- آرد، بیکینگ پودر و نمک را در کاسه ای مخلوط کرده و با روغن جامد آمیخته، سپس کم کم آب را اضافه می کنیم تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
2- خمیر را ورز داده و حدود 10 تا 15 دقیقه در کیسه ی نایلون می گذاریم تا بماند.
3- خمیر را به 12 قسمت مساوی تقسیم می کنیم و روی خمیرها را با نایلون می پوشانیم.
4- هر قسمت را با وردنه نازک و گرد باز می کنیم. هر دایره حدوداً به قطر 25 تا 30 سانتیمتر باشد.
5- یک ماهی تابه ی چدنی یا ماهی تابه ای که تفلون نباشد را با حرارت زیاد خوب گرم می کنیم و بدون روغن هر نان را حدود یک دقیقه می پزیم تا هر دو طرفش خوب پخته شود و کنار می گذاریم.
6- نان ها را بعد از پخت، در دستمال پارچه ای می پیچیم تا خشک نشود.
 

 

از جمله غذاهای خوشمزه و بسیار غنی غذاهائی است که به نحوی قارچ در آن بکار گرفته شده با شد . قارچ نه تنها باعث خوشمزه شدن غذا می شود بلکه به خاطر دارا بودن پروتئین وویتامین های مورد نیاز بدن در آشپزی توصیه می شود .  آشپز های  با سلیقه همیشه به دنبال تنوع میگردند.

خوراک مرغ با قارچ

مرغ 1 کیلو _ پیاز3 عدد متوسط _ قارچ  250 گرم _ رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری _ سیب زمینی 2 عدد متوسط _ نمک و فلفل به میزان لازم

 ابتدا پیاز را خرد کرده و همراه با مرغ با حرارت کم و مقدار کمی آب به مدت نیم ساعت می پزیم و سپس قارچ خرد شده را همراه با رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل به مرغ اضافه می کنیم و باز نیم ساعت دیگر به پخت ادامه میدهیم و در پایان سیب زمینی خلال شده را به آن اضافه میکنیم و تقربا بیست دقیقه دیگر به پخت ادامه میدهیم در پایان می توانیم کمی اب لیمو یا آب غوره به آن اضافه کرده  و سپس میل کنیم 

 

قزل آلای سرخ شده با انواع قارچ

مواد لازم :

ماهی قزل آلای استخوان گرفته        چهار عدد

گوشت خرد شده و سرخ شده          یکصد گرم

قارچ تازه و ریز شده                         شش فنجان

پیاز خرد شده                                یک و نیم فنجان

کره                                             سه قاشق غذا خوری

روغن نباتی                                   سه قاشق غذاخوری

جعفری تازه خرد شده                     سه قاشق غذا خوری

آویشن خشک                               یک و نیم قاشق چایخوری

آب لیموی تازه                               دو قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

3قاشق غذاخوری کره وروغن را در یک قابلمه نسبتا بزرگ با حرارت متوسط ذوب کنید . قارچ ها، پیاز،کرفس،جعفری وآویشن را به آن اضافه کنید وتا زمانی که قارچها قهوه ای شده وتمام آبشان تبخیر شود به پختن ادامه دهید و مرتبا به هم بزنید .

مخلوط را ازروی آتش بردارید آن را با گوشت سرخ شده و چاشنی هایی که دوست دارید به عنوان پر کننده و نمک وفلفل مخلوط کنید و بگذارید خنک شود قبلا فر را تا350 درجه فارنهایت گرم کنید .

شکم ماهی را باز کرده ، روی آن قطره قطره آب لیمو بریزید.نمک و فلفل بر آن بپاشید با یک قاشق از مخلوط به طور مساوی در داخل شکم ماهی بریزید و آن را ببندید ، سطح بیرونی ماهی را به کره آغشته کنید،تا زمان پخت کامل (تقریبا30 دقیقه) آن را در فرنگاه دارید. پس از این مدت ماهی را در ظرف قرار دهید وصرف کنید

 

 پیتزای قارچ

250 گرم قارچ _ پیاز یک عدد _ فلفل دلمه ای یک عدد _ کالباس رنده شده 150 گرم _ پنیر پیتزا 100 گرم نمک وفلفل به میزان دلخواه

قارچ را خرد کنید با پیاز چرخ شده تفت دهید .نمک وفلفل به آن اضافه کنید .فلفل دلمه ای را جدا رنده کرده خمیر پیتزا را در ظرف فر که قبلا چرب کرده اید گذاشته قارچ وپیاز را روی خمیر پهن کنید و فلفل دلمه ای و کالباس رنده شده را رو ی مواد بپاشید بعد پنیررا روی مواد رنده کنید وسینی را در آخرین پنجره بالای فر به مدت یک ربع قرار دهید تا روی آن طلائی شود

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱٠:۳٧ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳