سمبوسه از غذاهای معروف هند هست ، که با مواد و مزه های مختلف درست می شه .

طرز تهیه برای ۳۰ عدد سمبوسه

۲ قاشق سوپخوری روغن مایع

۱ قاشق چایخوری مخلوط  زیره سبز - خردل - کنجد

۱ عدد پیاز متوسط

۱ قاشق سوپخوری پر گشنیز تازه ریز شده

۱/۲ قاشق سوپخوری پودر منگو ( amchur ) یا ۱ قاشق سوپخوری آبلیمو

۱/۲ قاشق چایخوری نمک

مقدار کمی پودر فلفل قرمز

۳ عدد سیب زمینی پخته شده

۱/۴ فنجان نخود فرنگی پخته شده

روغن به میزان کافی برای سرخ کردن

مواد لازم جهت خمیر

۲ پیمانه آرد سفید

۱/۲-۲ قاشق سوپخوری روغن مایع

۱/۲-۱ قاشق سوپخوری آرد برنچ

۱/۲ قاشق سوپخوری نمک

۲/۳ پیمانه آب گرم ( به اندازه ای که خمیر به دست نچسبد )

آرد ، آرد برنج ، نمک و روغن مایع رو با هم مخلوط می کنیم . آب رو که گرماش به اندازه ای هست که دست رو نسوزونه کم کم به مخلوط اضافه می کنیم و به کمک دست خمیر رو خوب مخلوط می کنیم .خمیر رو رول می کنیم و با دستمالی مرطوب می پوشونیم . به مدت ۲۰ دقیقه در جای مناسب قرار می دیم .

مخلوط زیره و خردل و کنجد رو خیلی کم در ۲ قاشق روغن تفت می دیم . پیاز ریز خرد شده رو اضافه می کنیم.وقتی خوب پیاز سرخ شد ، گشنیز رو اضافه می کنیم.۳ عدد سیب زمینی رو پوست کنده و ریز خرد می کنیم . و به مخلوط پیاز اضافه کرده و مقداری تفت می دیم . نخود فرنگی رو اضافه می کنیم ، نمک و پودر فلفل قرمز رو، رو مخلوط می پاشیم. خمیر رو به ۱۵ قسمت مساوی تقسیم می کنیم. و هر قسمت رو بین کفه دست به شکل گلوله در می آریم. گلوله ها رو با وردنه در یک جای صاف به اندازه دایره های ۶ الی ۷ اینچی باز می کنیم . به کمک کارد آشپزخانه دایره رو به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم. هر نیم دا یره رو در بین کفه دست به شکل مخروط در می آریم. و با مقداری از مواد پر می کنیم و به کمک آب یا شیر لبه مخروط رو خوب پرس می کنیم. و در روغن داغ سرخ می کنیم. همراه با سس میل می کنیم. 

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱٢:٠٩ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/٢/۱٦