طرز تهیه برای ۱۰ نفر

۱ کیلوگرم فیله سینه مرغ

۱/۴ فنجان آبلیمو

۱/۴ فنجان سرکه سفید

۱/۳ فنجان تخم گشنیز

۵ سانتیمتر چوب دارچین

۵ عدد هل سیاه یا قهوه ای

۱۰ عدد هل سبز

۱ قاشق چایخوری میخک

۳ قاشق چایخوری زردچوبه

۲ قاشق چایخوری پودر فلفل

۲ قاشق چایخوری پاپریکا

۱ قاشق چایخوری پودر جوز هندی

۱/۴ فنجان ماست

۲ قاشق غذا خوری زنجبیل تازه رنده شده

۲ قاشق غذا خوری سیر رنده شده

۲ قاشق غذا خوری روغن مایع

نمک به میزان لازم

مواد لازم برای سسی که مرغ را در آن خواهیم پخت

۱/۲ فنجان روغن مایع

۱/۲ فنجان کره

۶ عدد پیاز متوسط که ریز خرد شده

نمک به میزان لازم

۲ قاشق غذاخوری سیر رنده شده

۲ قاشق غذا خوری زنجبیل تازه رنده شده

۲ قاشق چایخوری پودر فلفل

۳ قاشق چایخوری زردچوبه

۲ قاشق چایخوری فلفل سبز ریز خرد شده

۷ عدد گوجه فرنگی که پوست آن را کنده و با ماشین عذاساز میکسش کردیم ( آب گوجه فرنگی )

۲/۳ فنجان خامه غلیظ

۱/۴ فنجان کره آب شده

۴ قاشق چایخوری عسل

۲ قاشق غذاخوری پودر شنبلیله خشک شده

۱/۳ فنجان برگ گشنیز تازه

ابتدا مرغ رو به اندازه های ۱ الی ۲ سانتیمتری خرد می کنیم و در یک کاسه شیشه ای یا سرامیکی مرغ رو با سرکه مخلوط می کنیم و می گذاریم کنار تا سسی را که باید مرغ رو در آن بخوابانیم ، آماده کنیم.به کمک ماشین آسیاب تخم گشنیز ، دارچین ، هل و میخک را پودر می کنیم. در یک کاسه جدا آبلیمو ، ادویه هایی رو که پودر کردیم ، زردچوبه ، پودر فلفل ، پاپریکا ، سیر و زنجبیل ، ماست ، جوز هندی و نمک رو باهم خوب مخلوط می کنیم . این سس رو به مرغ اضافه می کنیم . مرغ و سس رو باهم خوب مخلوط می کنیم. در کاسه حاوی مواد را می گذاریم . و کاسه را در یخچال به مدت ۱ ساعت قرار می دیم. فر رو از قبل با دمای ۲۴۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم. در یک ماهیتابه با ارتفاع کم روغن رو می ریزیم . مرغها رو فقط در یک لایه در ماهیتابه می چینیم . ماهیتابه را بدون در ، در فر به مدت ۱۲ دقیقه قرار می دیم که مرغ خوب برشته بشه. ماهیتابه را از فر خارج می کنیم. در یک ماهیتابه جدا با دیواره بلند روغن و کره آب شده رو می ریزیم. ماهیتابه رو روی گاز با حرارت ملایم میگذاریم. پیاز رو در روغن سرخ می کنیم. کمی نمک و زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم. وقتی رنگ پیاز طلایی شد ، زنجبیل و سیر رو اضافه می کنیم و مواد رو باهم کمی تفت می دیم.پودر فلفل ، فلفل سبز و آب گوجه را نیز اضافه می کنیم. بدون اینکه در ماهیتابه را بگذاریم به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه منتظر میشیم تا گوجه یکدست بشه و سس آماده بشه.خامه و کره رو به سس اضافه می کنیم وقتی کره آب شد مرغ و عسل و پودر شنبلیله رو اضافه می کنیم به سس . در ظرف رو می گذاریم و تا وقتی که مرغ خوب بپزه غذا رو از رو گاز بر نمی داریم. غذا رو در ظرف می کشیم و با برگ گشنیز تزئین می کنیم. این عذا مثل خورشت هست و میشه با برنج ساده یا نان میل کرد. در مورد ادویه ها هم میشه مقدارشون رو کمتر ریخت تا خیلی تند نشه.

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱٢:٠۱ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/٢/۱٦