- خامه گیاهی:

· یکصدگرم بادام هندی خام در مخلوط کن ریخته، 2
قاشق غذاخوری آب اضافه نموده، 15 ثانیه مخلوط مینمایید

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱:٥٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٢٩

 

انواع شکلات صبحانه: توجه: می توان به جای عسل از 2 تا 3
قاشق غذاخوری شیره انگور یا شیره خرما استفاده کرد. (افرادی که دیابت دارند از شیره
انگور و شیره خرما مصرف نکنند ، زیرا قند اینها بسیار بالاست)

شکلات صبحانه (1) مواد لازم:

· ارده: 6 قاشق غذاخوری

· عسل: 1 قاشق غذاخوری

· پودر فندق خام: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه: ارده را در یک ظرف چینی مناسب ریخته و
عسل را به آن اضافه کنید و آن را یکنواخت هم بزنید تا کامل سفت شده و قوام بیاید،
سپس پودر فندق خام را روی آن بپاشید. این شکلات بسیار انرژی زاست و برای افرادی که
فعالیتهای فیزیکی فراوان دارند بسیار مناسب است. شکلات یاد شده را می توان به همراه
یک لیوان شیر بادام به عنوان صبحانه میل کرد.

شکلات صبحانه (2) مواد لازم:

· ارده: 6 قاشق غذاخوری

· عسل: 1 قاشق غذاخوری

· پودر کاکائو خالص: 1 قاشق چایخوری سر
صاف

· پودر پسته خام: 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه:ارده را در یک ظرف چینی ریخته و عسل را
به آن اضافه کنید و آن را یکنواخت هم بزنید تا کامل سفت شده و قوام بیاید،سپس
کاکائو را به آن اضافه کرده و آنها را کاملا مخلوط کنید. در انتها پودر پسته را روی
آن بپاشید. این شکلات بسیار مقوی و نشاط آور و دارای انرژی فراوانی است. این شکلات
را می توان به همراه یک لیوان شیربادام یا شیرفندق به عنوان صبحانه میل کرد. این
صبحانه برای کودکان و نوجوانان در حال رشد بسیار مفید است.

شکلات صبحانه (3) مواد لازم:

· ارده: 6 قاشق غذاخوری

· عسل: 1 قاشق غذاخوری

· پودر نارگیل: 1 قاشق مرباخوری

· پودر گردو: 1 قاشق مرباخوری

· هل ساییده: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:ارده را در یک ظرف چینی ریخته و عسل را
به آن اضافه کنید و آن را یکنواخت هم بزنید تا کامل سفت شده و قوام بیاید، سپس پودر
نارگیل و هل را که از قبل آماده کرده اید به آن اضافه کرده و آنها را کاملا مخلوط
کنید. در انتها، پودر گردو را روی آن بپاشید. این شکلات بسیار مقوی، خوش عطر، خوش
طعم، آرامبخش و دارای انرژی فراوانی است.

شکلات صبحانه (4) : مواد لازم:

· ارده : 6 قاشق غذاخوری

· عسل: 1 قاشق غذاخوری

· پودر نارگیل: 1 قاشق مرباخوری

· پودر پسته: 1 قاشق مرباخوری

· گلاب: 1 قاشق مرباخوری

· هل ساییده: نصف قاشق چایخوری

· وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری

طرز تهیه:ارده را در یک ظرف چینی ریخته و عسل را
به آن اضافه کنید و آن را یکنواخت هم بزنید تا کامل سفت شده و قوام بیاید، سپس پودر
نارگیل، هل، گلاب و وانیل را به آن اضافه کرده و آنها را کاملا مخلوط کنید. در
انتها، پودر پسته را روی آن بپاشید. این شکلات بسیار خوش عطراست و از طعم خاصی
برخوردار است و می توان آن را به همراه یک لیوان شیر فندق به عنوان صبحانه میل
کرد

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱:٥۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٢٩

 

انواع شکلات صبحانه: توجه: می توان به جای عسل از 2 تا 3
قاشق غذاخوری شیره انگور یا شیره خرما استفاده کرد. (افرادی که دیابت دارند از شیره
انگور و شیره خرما مصرف نکنند ، زیرا قند اینها بسیار بالاست)

شکلات صبحانه (1) مواد لازم:

· ارده: 6 قاشق غذاخوری

· عسل: 1 قاشق غذاخوری

· پودر فندق خام: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه: ارده را در یک ظرف چینی مناسب ریخته و
عسل را به آن اضافه کنید و آن را یکنواخت هم بزنید تا کامل سفت شده و قوام بیاید،
سپس پودر فندق خام را روی آن بپاشید. این شکلات بسیار انرژی زاست و برای افرادی که
فعالیتهای فیزیکی فراوان دارند بسیار مناسب است. شکلات یاد شده را می توان به همراه
یک لیوان شیر بادام به عنوان صبحانه میل کرد.

شکلات صبحانه (2) مواد لازم:

· ارده: 6 قاشق غذاخوری

· عسل: 1 قاشق غذاخوری

· پودر کاکائو خالص: 1 قاشق چایخوری سر
صاف

· پودر پسته خام: 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه:ارده را در یک ظرف چینی ریخته و عسل را
به آن اضافه کنید و آن را یکنواخت هم بزنید تا کامل سفت شده و قوام بیاید،سپس
کاکائو را به آن اضافه کرده و آنها را کاملا مخلوط کنید. در انتها پودر پسته را روی
آن بپاشید. این شکلات بسیار مقوی و نشاط آور و دارای انرژی فراوانی است. این شکلات
را می توان به همراه یک لیوان شیربادام یا شیرفندق به عنوان صبحانه میل کرد. این
صبحانه برای کودکان و نوجوانان در حال رشد بسیار مفید است.

شکلات صبحانه (3) مواد لازم:

· ارده: 6 قاشق غذاخوری

· عسل: 1 قاشق غذاخوری

· پودر نارگیل: 1 قاشق مرباخوری

· پودر گردو: 1 قاشق مرباخوری

· هل ساییده: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:ارده را در یک ظرف چینی ریخته و عسل را
به آن اضافه کنید و آن را یکنواخت هم بزنید تا کامل سفت شده و قوام بیاید، سپس پودر
نارگیل و هل را که از قبل آماده کرده اید به آن اضافه کرده و آنها را کاملا مخلوط
کنید. در انتها، پودر گردو را روی آن بپاشید. این شکلات بسیار مقوی، خوش عطر، خوش
طعم، آرامبخش و دارای انرژی فراوانی است.

شکلات صبحانه (4) : مواد لازم:

· ارده : 6 قاشق غذاخوری

· عسل: 1 قاشق غذاخوری

· پودر نارگیل: 1 قاشق مرباخوری

· پودر پسته: 1 قاشق مرباخوری

· گلاب: 1 قاشق مرباخوری

· هل ساییده: نصف قاشق چایخوری

· وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری

طرز تهیه:ارده را در یک ظرف چینی ریخته و عسل را
به آن اضافه کنید و آن را یکنواخت هم بزنید تا کامل سفت شده و قوام بیاید، سپس پودر
نارگیل، هل، گلاب و وانیل را به آن اضافه کرده و آنها را کاملا مخلوط کنید. در
انتها، پودر پسته را روی آن بپاشید. این شکلات بسیار خوش عطراست و از طعم خاصی
برخوردار است و می توان آن را به همراه یک لیوان شیر فندق به عنوان صبحانه میل
کرد

2- خامه گیاهی:

· یکصدگرم بادام هندی خام در مخلوط کن ریخته، 2
قاشق غذاخوری آب اضافه نموده، 15 ثانیه مخلوط مینمایید

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱:٥۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٢٩

 

برای درست کردن این سس هزار جزیره رژیمی ساده و البته کاملا سالم به مواد زیر نیاز دارید:
 
موادلازم:
روغن زیتون                    2قاشق غذاخوری
ارده                               3قاشق غذاخوری
نخودپخته                        1پیمانه
هویج                             1عدد متوسط
خیارشور                        1عدد متوسط
زیتون مغزدار                    3عدد
نمک و فلفل                    به میزان دلخواه
لیموترش                       به میزان دلخواه
پونه کوهی                    1قاشق مرباخوری
 
طرز تهیه:
تمام  مواد را به همین میزان در مخلوط کن ریخته و خوب با هم میکس و مخلوط کنید  تا ازمخلوط آنها سس یکنواختی حاصل شود، سپس آن را درظرف شیشه ای در داری  ریخته و برای انواع ساندویچ و سالادو یا خوراکهای سوخاری که نیاز به سس  سفید دارند استفاده نمایید، این سس برای پنج تا شش نفر کافیست.
 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٥:٤٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٢۸

 

سس مایونز

سس مایونز نوعی سس غلیظ، سفید و کرم مانند است که سرد سرو می شود. این سس، امولسیونی از روغن نباتی می باشد که در زرده تخم مرغ معلق است و سرکه یا آبلیمو و انواع ادویه جات برای مزه دار کردن این سس مورد استفاده قرار می گیرند.

طرز تهیه

سس مایونز را بدین طریق تهیه می کنند که روغن را به تدریج به مایعات دیگر اضافه می نمایند؛ در عین حال که مواد داخل ظرف را مرتباً هم می زنند تا روغن نباتی به ذرات کوچک تبدیل شود و در تمام سطح سس به طور یکنواخت پخش گردد. زرده تخم مرغ، لسیتین فراهم می کند که سبب پایداری این پیمایه (امولسیون) می شود. سپس مخلوط حاصله را با نمک و دیگر ادویه جات مزه دار می کنند.

مایونز را تنها به صورت سرد مصرف می کنند (معمولاً همراه با انواع ساندویچ و یا همراه با سیب زمینی سرخ کرده ). فرانسوی ها سس مایونز را به همراه مرغ سرد، تخم مرغ سفت سرد و بسیاری غذاهای دیگر به کار می برند.

سس مایونز در تهیه ی بسیاری از سس های سرد (با اضافه نمودن مواد افزودنی مختلف) کاربرد دارد. برای مثال، آیولی نوعی سس مایونز است که در تهیه ی آن از پودر سیر استفاده شده است. سس تارتار نوع دیگری سس می باشد که از سس مایونز و انواع سبزیجات تهیه می شود. بسیاری از سس های سالاد از مایونز تهیه می شوند؛ مثل سس روسی که از مخلوط سس مایونز و سس گوجه فرنگی به دست می آید. سس هزارجزیره هم نوعی سس سالاد است که از مخلوط سس سالاد روسی با انواع ترشی و سبزی تهیه می شود.

مایونزهای خانگی تقریباً 75 درصد چربی دارند، درحالی که مایونزهای تهیه شده در کارخانه، 65 تا 70 درصد چربی دارند. در تهیه ی سس های مایونز کارخانه ای، معمولاً به جای بخشی و یا حتی گاهی به جای کل زرده تخم مرغ مصرفی، آب به کار می برند. البته باید مواد دیگری همچون لسیتین یا دیگر مواد امولسیون کننده همچون سویا به سس مایونز تهیه شده با آب اضافه گردد. سس مایونز کم چرب را از نشاسته، ژل سلولز و دیگر موادی که ماده ی حاصله را از نظر بافت، شبیه مایونز واقعی می کند، تهیه می نمایند.

همچنین سس مایونز را می توان از سفیده تخم مرغ خام که زرده اصلاً با آن مخلوط نشده باشد (مگر اینکه تهیه ی سس در مخلوط کن برقی با سرعت بالا انجام شود)، تهیه نمود. سس مایونزی که با استفاده از این مواد تهیه می شود با سس مایونز معمولی هیچ فرقی در ظاهر ندارد. البته اگر نمک، فلفل، آبلیمو، سرکه، سس خردل و مقدار کمی فلفل دلمه برای طعم دادن به آن اضافه نمایند، این سس مزه سس مایونزی که با زرده تخم مرغ تهیه می شود را پیدا می کند.

از آنجا که در تهیه ی سس مایونز خانگی از زرده تخم مرغ خام استفاده می کنند، خطر مسمومیت بوسیله سالمونلا وجود دارد. برای تهیه ی سس مایونز کارخانه ای، زرده تخم مرغ را پاستوریزه نموده یا فریز می کنند و به جای مایعات به کار رفته در تهیه ی سس، از آب یا دیگر مواد امولسیون کننده استفاده می کنند.

برای تهیه ی سس مایونز در خانه، از تازه ترین تخم مرغ ها استفاده نموده و آنها را قبل از مصرف کاملاً تمیز نمایید. برخی سوپر مارکت ها تخم مرغ پاستوریزه عرضه می کنند که این نوع تخم مرغ ها سالم تر بوده و خطر ابتلا به مسمومیت را کاهش می دهند. به علاوه می توانید تخم مرغ ها را در آب 170 درجه ی فارنهایت قرار داده و آنها را نیم پز نمایید و سپس زرده ی آنها را جدا کنید. زرده ها در این حالت فقط کمی پخته می شوند. سس مایونزی که در خانه تهیه می شود را تنها می توان در یخچال و به مدت سه تا چهار روز نگهداری نمود.

اولین بار در سال 1905م و در شهر منهتن بود که کارخانجات تولید سس مایونز کار خود را آغاز نمودند. سس های مایونز در شیشه و در اندازه های مختلف در سوپر مارکت ها و دیگر فروشگاه ها به فروش می رسید.

تاریخچه نام سس

اولین بار نام سس مایونز در کتاب آشپزی کشور انگلستان در سال 1841م به ثبت رسید. گفته می شود که نام این سس را یک سرآشپز در سال 1756م ابداع نمود. این سرآشپز می خواست که پیروزی دوک را بر نیروهای انگلیسی که در ساحل ماهن (پایتخت ماینورکا) با هم جنگیده بودند جشن بگیرد. احتمالاً نام این سس از نام این بندر گرفته شده است. البته این داستانی که در همه جا آن را نقل می کنند چندان هم کامل نیست.

در سال 1833م، "آنتونی کارم" بیان کرد که نام این سس از واژه فرانسوی مانیر، به معنای احساس کردن، تلاش کردن و همچنین بهم زدن و مخلوط کردن گرفته شده است. معنای آخر این واژه دقیقاً با طرز تهیه ی سس مایونز، جور در می آید و بنابراین ریشه این لغت فرانسوی می باشد. البته جای تعجب دارد که "کارم"، که با اعضای دربار ناپلئون و آشپزهای معروفی در پاریس همنشین بود و هر روز صبح به همراه دیگر سرآشپزها، لیست غذاهایی که باید آن روز تهیه می شد را با تلاش زیاد می نوشتند، نمی دانستند که تاریخچه سس مایونز، به زمانی پیش تر از سال 1756م می باشد.

در حقیقت، گفته می شود که نام سس مایونز اولین بار از نام "دوک ماین" (حاکم قسمت شمال غرب فرانسه) گرفته شده که او در سال 1593م، ریاست نشستی که سران کشور فرانسه در آن حضور داشتند را به عهده داشت. هدف از این نشست، تعیین یک رهبر کاتولیک مذهب برای فرانسه بود.

تاریخ نشان می دهد که تا قبل از جنگ آرکوس در سال 1589م، هنوز نامی برای سس مایونز مشخص نشده بود. این سس از آنجا مایونز نام گرفت که "دوک ماین"، پیش از شکست در جنگ مقابل "هنری چهارم"، اجازه گرفت تا خوراک مرغ با سس سرد (تقریباً به شکل سس مایونز امروزی) خود را تمام کند.
 

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱:٠۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٢

 

اسموتی تمشک و شکلات نه تنها خوش طعم بوده بلکه برای رفع چربی‌های شکم نیز مفید
است.

مواد لازم برای یک نفر:

شیر سویا: نصف پیمانه

ماست
وانیلی: سه چهارم پیمانه

شکلات خرد شده: سه چهارم پیمانه

تمشک تازه:
‌یک پیمانه

یخ یا تمشک یخ زده: به اندازه یک مشت

طرز تهیه:


شیر، ماست، خرده‌های شکلات و تمشک تازه را به علاوه یخ یا تمشک یخ زده درون دستگاه
ریخته و به مدت یک دقیقه آن‌ها را با هم مخلوط کنید.

• مخلوط را درون یک
لیوان ریخته و آن را با قاشق میل کنید.

اسموتی تمشک و شکلات

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱٢:٥۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٢