کوفته روسی

 

مواد لازم برای 4 نفر:

گوشت چرخ کرده 300 گرم

سیب زمینی پخته 300 گرم

سبزی خرد شده (گشنیز و جعفری) 150 گرم

پیازداغ 1 قاشق غذاخوری

تخم مرغ آب پز 3 عدد

زرشک 1 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری

تخم مرغ خام 1 عدد

آرد سوخاری، گردو، زعفران آب گرفته به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم

روغن به میزان لازم

 

طرز تهیه:

پیاز سرخ شده را با گوشت و کمی روغن تفت می دهیم تا آب گوشت کشیده شود.

سپس سبزی خرد شده و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.

بعد نمک، فلفل، زردچوبه و آب زعفران را اضافه و کمی مخلوط می کنیم.

سیب زمینی و تخم مرغ پخته را رنده می کنیم و با مواد بالا ترکیب می نماییم.

از مواد به اندازه یک پرتقال کوچک بر می داریم و وسط آن را گود کرده، کمی زرشک و گردو می ریزیم و کوفته را به شکل گرد درست می کنیم.

کوفته را داخل تخم مرغ خام زده و در آرد سوخاری می غلتانیم.

کوفته ها را مدت دو ساعت در یخچال قرار می دهیم تا خودشان را بگیرند و وا نروند.

بعد آنها را در روغن داغ، سرخ کرده و با سس قرمز و گوجه سرو می نماییم.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۳:٤٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٠/٧

 

سس گوجه و بادمجان (غذای هندی)

 

 

 

مواد لازم برای 6 تا 8 نفر

 

750 گرم

گوشت چرخ کرده

2 قاشق غذاخوری

نعناع خرد شده

2قاشق مرباخوری تازه رنده شده یا یک قاشق مرباخوری خشک و پودر شده

زنجبیل

یک قاشق مرباخوری

پودرتخم گشنیز

نصف قاشق مرباخوری ( طرز تهیه آن در پایین آمده است)

گرام ماسالا

به دلخواه

پودر فلفل قرمز

یک چهارم فنجان

ماست

به میزان لازم

نمک

 

مواد لازم برای سس

 

3 قاشق غذاخوری

کره

3 قاشق غذاخوری

روغن

2 عدد متوسط

پیاز خلال شده

2 حبه

سیر خرد شده

نصف قاشق مرباخوری

هل پودر شده

یک قاشق مرباخوری

گرام ماسالا

یک قاشق مرباخوری

زردچوبه

یک قاشق مرباخوری

زیره سبز

یک قاشق غذا خوری

رب گوجه فرنگی

2 عدد

گوجه فرنگی درشت خرد شده

2عدد ( با پوست خرد شود)

بادمجان متوسط

یک فنجان

آب یا آب گوشت

یک قاشق غذا خوری

گشنیز تازه خرد کرده

 

مواد لازم برای درست کردن آب گوشت:

 

حدود 2 کیلوگرم

قلم گوساله

2عدد

پیاز متوسط

2 ساقه

کرفس خرد شده

2 عدد

هویج متوسط خرد شده

3 عدد

برگ بو

یک قاشق مرباخوری

فلفل سیاه نکوبیده

5 لیتر

آب

 

 

 

طرز تهیه آب گوشت :

قلم گوساله و پیاز را گذاشته حدود یک ساعت در ظرف فر می گذاریم تا وقتی که پیاز و استخوان طلایی شود. سپس پیاز و استخوان را در قابلمه گذاشته و کرفس، هویج، برگ بو، دانه فلفل سیاه و آب را اضافه می کنیم و حدود 3 ساعت می پزیم. سپس آن را صاف می کنیم.

4 روز قبل آب گوشت را می توان درست کرد و در یخچال نگه داشت یا در ظرف های کوچک ریخته، در فریزر گذاشت و در موقع نیاز از آن استفاده کرد.

طرز تهیه گرام ماسالا :

ترکیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه ی آنها ماسالا نامیده می شود. در هند هر غذا به نام خود ماسالای مخصوص دارد. گرام ماسالا یکی از معروف ترین ادویه ها است که در اکثر غذاها کاربرد دارد و می توان در بعضی از فروشگاه ها آن را به صورت آماده پیدا کرد. باید گفت که در هند ادویه هایی وجود دارد که در کشور ما به راحتی در دسترس نیست. به همین دلیل از ذکر نام آنها خودداری می کنیم.

مواد لازم برای تهیه گرام ماسالا:

1- زیره سبز 45 گرم

2- دانه فلفل سیاه 20 گرم

3- هل سیاه 35 گرم

4- رازیانه 15 گرم

5- هل سبز 20 گرم

6- تخم گشنیز 30 گرم

7- میخک 10 گرم

8- دارچین 25 گرم

9- زیره سیاه 20 گرم

10-گل سرخ 10 گرم

11-برگ بو 8 گرم

12-پودر زنجفیل 10 گرم

13-جوزهندی 2 عدد

همه ی ادویه های ذکر شده را پودر کرده ، با هم مخلوط می کنیم . سپس در شیشه ریخته و در آن را محکم می بندیم. اگر دوست ندارید از فلفل استفاده کنید، می توانید آن را حذف کنید.

 

طرز تهیه کوفته :

1- گوشت چرخ کرده ، نعناع، زنجبیل، پودر تخم گشنیز، گرام ماسالا، فلفل قرمز، ماست و نمک را درکاسه ای مخلوط می کنیم و ورز می دهیم.

2- از مایه به اندازه یک قاشق غذا خوری بر می داریم و به شکل بیضی فرم می دهیم و در سینی چیده، یک ساعت در یخچال می گذاریم، تا گوشت مزه دار شود.

3- کره را در ماهی تابه گرم می کنیم و کوفته ها را سرخ می کنیم.

4- سپس در همان ماهی تابه پیاز، سیر، هل، گرام ماسالا، زردچوبه و زیره را ریخته و تفت میدهیم تا پیاز کمی طلایی شود.

5- گوجه فرنگی، رب گوجه و بادمجان ها را اضافه می کنیم و حدود 5 دقیقه تفت می دهیم تا گوجه و بادمجان نرم شوند.

6- آب یا آب گوشت را ریخته و کوفته ها را اضافه می کنیم. در ظرف را بسته و حدود 30 دقیقه می گذاریم کوفته ها بپزد تا سس غلیظ شود. در آخر گشنیز خرد شده را اضافه می کنیم.

 

توجه:

برای این که بادمجان له نشود و شکل آن حفظ شود ، بادمجان را با پوست خرد می کنیم.پوست بادمجان نازک است و موقع پختن خوب نرم می شود.

بهتر است سبزیجات را کمتر پوست بگیریم، چون مقدار زیادی از مواد مفید آنها در پوستشان نهفته است

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۳:٤٢ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٠/٧

 

کوفته لوبیا سفید

 

 

مواد لازم :

 

لوبیا سفید (خیس شده) 5/1پیمانه
کدو سبز ( رنده شده) 2 عدد
هویج ( رنده شده) 2 عدد
سیب زمینی ( پخته وله شده) 4 عدد
ذرت ( پخته شده) 1 پیمانه
کنجد ( بو داده) 1 قاشق غذا خوری
جعفری تازه 2 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
پودر جوز هندی 1 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه یک دوم قاشق چای خوری
نمک 2 قاشق چای خوری
روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
پودر نان 3پیمانه
پنیر سفید (رنده شده)  

مواد لازم برای تهیه خمیر:

 

آرد سفید 5/1 پیمانه
نمک 2 قاشق چای خوری
آب 2 پیمانه

طرز تهیه:

لوبیا سفید را از شب قبل خیس می کنیم. بعد با کمی آب آن را می پزیم تا به خوبی نرم شود. سپس آب آن را گرفته و لوبیا را به صورت له و خمیر در می آوریم . بعد در یک کاسه ی بزرگ تمام مواد شامل : کدو سبز و هویج رنده شده ، سیب زمینی له شده، کنجد ، فلفل سیاه، جعفری خرد شده، پودر جوزهندی، پنیر سفید رنده شده، ذرت پخته شده، آب لیمو ترش و نمک را خوب با هم ترکیب می کنیم و از این ترکیب حدود 10 الی 12 عدد کوفته درست می کنیم.

بعد آرد و نمک را با هم مخلوط کرده و سپس با آب سرد ترکیب می کنیم تا مایه ی مناسبی که کمی غلظت داشته باشد بدست آوریم. یکی یکی کوفته ها را در مایه ی ذکر شده فرو می کنیم و سپس در پودر نان می غلتانیم. اکنون روغن را در ظرف کوچک و مناسبی داغ کرده و و با احتیاط کوفته ها را در روغن فراوان سرخ می کنیم تا رنگ آن ها طلایی شود. بعد در ظرفی مناسب می چینیم. هم چنین می توانیم دور تا دور آن را با جعفری تازه تزیین کرده و به صورت گرم سرو کنیم.

این کوفته ها را می توانیم با سس خرما یا تمرهندی مصرف کنیم.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۳:٤٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٠/٧