مواد لازم
– سینه مرغ خلال شده 1 عدد
– فلفل دلمه ای سبز و قرمز هر کدام 1 عدد
– جوانه گندم یا ماش 100 گرم
– تره خرد شده 30 گرم
– پیازچه 3 عدد
– سیر 1 حبه
– اویسنز سس 2 قاشق سوپخوری
– شکر قهوه ای 1 قاشق سوپخوری
– ریحان برای تزیین
– رایس پی پر 10 ورق

طرز تهیه
ابتدا سیر را همراه روغن زیتون کمی تفت داده ، بعد سینه مرغ را کمی تفت داده بعد فلفل ها را کمی تفت می دهیم بعد تره خرد شده ، پیازچه ، جوانه را اضافه کرده کمی تفت می دهیم . در آخر اویستر سس وشکر قهوه ای را اضافه می کنیم . بعد رایس پی پرها را در آب ولرم انداخته بعد از اینکه نرم شد به صورت مثلث می بریم ، مواد را روی آن ریخته به صورت رول می پیچیم .

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٥۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

طرز تهیه دلمه آرتیشو - کتاب هنر آشپزی - رزا منتظمی - وبلاگ گروه آشپزی
مواد لازم
۱. آرتیشو ۱۰ عدد
۲. ژامبون ۲۰۰ گرم
۳. قارچ یا دنبلان زمینی نیم کیلو
۴. خامه ۱۰۰ گرم
۵. سس بشامل یک پیمانه
۶. در صورت تمایل آبگوشت ۱ پیمانه
۷. کره ۲۰۰ گرم
۸. نمک و فلفل به مقدار کم

طرز تهیه:
ظرفی را آب می کنیم و یک قاشق نمک در آن میریزیم،بعد آرتیشوها را در ظرف می ریزیم و می گذاریم روی آتش تا آب بجوشد،بعد حرارت را ملایم می کنیم تا آرتیشوها پخته شود(وقتی برگ های آرتیشو به راحتی کنده شد آرتیشو پخته شده) آرتیشو را در صافی می ریزیم تا آب آن برود و بعد دو عدد ا ز آرتیشو ها را برمیداریم و برگهای روی آن را می کنیم و قلب آرتیشو را که معمولا ته آن است ریز خرد می کنیم و قارچ یا دنبلان را تمیز می کنیم و می شوئیم و با صد گرم کره روی آتش میگذاریم تا آب دنبلان یا قارچ کاملا تبخیر شود سپس آنرا از روی آتش بر میداریم.
ژامبون را ریز خرد می نمائیم و خامه را با سس بشامل کمی نمک و فلفل و آرتیشوی خرد شده و قارچ یا دنبلان خرد شده مخلوط می نمائیم و برگهای وسط ۸ عدد آرتیشو را برمیداریم و تیغ های ریز آن را جدا کرده و به طوری که دا (خل آرتیشو خالی شود برگهای دور آن و ته آن که همان قلب آرتیشو و بهترین قسمت آن باقی بماند و داخل آرتیشو را با مایه آماده شده قارچ و دنبلان و سس بشامل پر می کنیم .
سپس داخل ظرف صد گرم کره و آب گوشت را اضافه می کنیم و کمی نمک میزنیم و به مدت نیم ساعت آرتیشو ها را در ظرف می چینیم و می گذاریم روی حرارت ملایم بپزد و آب گوشت تبخیر شود بعد آرتیشو را در ظرف می چینیم روی آرتیشو ها را با یک عدد زیتون درسته تزئین می کنیم و اطاف آنرا چند برگ جعفری می چینیم.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٤۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

● مواد لازم
▪ دو قاشق مرباخوری روغن زیتون
▪ یک فنجان و نیم سیب زمینی پخته و خرد شده
▪ یک فنجان فلفل دلمه خرد شده
▪ چهار عدد تخم مرغ
▪ نصف قاشق مرباخوری سس فلفلی
▪ کمی فلفل و نمک
▪ نصف فنجان پنیر چدار
▪ دو قاشق غذاخوری جعفری یا گشنیز خرد شده
● طرز تهیه
نصف روغن را در تابه ای کوچک بریزید و سیب زمینی های پخته و خرد شده را در آن تفت دهید.
در ظرف مناسبی تخم مرغ ها را شکسته و هم بزنید و به آن سس فلفلی و نمک اضافه کنید. سیب زمینی های سرخ شده را در مخلوط بریزید و سپس آن را درون ماهی تابه بریزید. روی آن را پنیر چدار ریخته و جعفری های خرد شده را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا صبحانه آماده شود

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٤۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

● مواد لازم
▪ یک چهارم فنجان کره
▪ یک چهارم فنجان آرد
▪ سه چهارم فنجان شیر
▪ یک فنجان پنیر محلی
▪ نصف قاشق مرباخوری بیکینگ پودر
▪ نصف قاشق مرباخوری نمک
▪ نصف قاشق مرباخوری خردل
▪ سه قاشق مرباخوری پنیر پارمسان
▪ پنج عدد تخم مرغ
▪ ۱۰۰ گرم پنیر خامه ای
▪ ۱۵۰ گرم پنیر پیتزا
▪ یک چهارم فنجان پیاز چه خرد شده
▪ سه ورقه کالباس
▪ شش عدد گوجه گیلاسی از وسط نصف شده
● طرز تهیه
کره را در ظرف نسوز مناسبی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس آرد را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی طلایی شود. شیر را آرام - آرام اضافه کرده و ( هم بزنید تا برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه غلیظ شود. بیکینگ پودر و نمک را اضافه کنید.
در ظرف دیگری تخم مرغ ها را هم زده و همراه با پنیر خامه ای، پنیر محلی و پنیر پارمسان و تخم مرغ به آرامی درون مخلوط شیر و آرد بریزید.
مواد را درون تابه ای ریخته و روی آن پیازچه و کالباس و گوجه گیلاسی خرد شده را بریزید. پنیر پیتزا را روی آن بپاشید. صبر کنید تا مواد به آرامی بپزند.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٤٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

مواد لازم برای 4 نفر:

سینه مرغ متوسط=4 عدد
چهارمغز خرد کرده=1 فنجان
سفیده تخم مرغ=2 عدد
روغن مایع=2 تا 3 قاشق سوپخوری
روغن مایع برای سرخ کردن=به حد کافی
نمک و فلفل=بقدر کافی

طرز تهیه:

هر یک از قطعات سینه مرغ را به دو قسمت تقسیم کرده،کمی نمک و فلفل به آنها می زنیم. سفیده تخم مرغ را با 2 تا 3 قاشق سوپخوری روغن مخلوط کرده،هم می زنیم تا کف کند؛روغن فراوان را در ظرف گودی داغ می کنیم،به حدی که دود نکند؛حرارت را ملایم نموده،قطعات سینه را در سفیده می زنیم و درچهار مغز خرد کرده می غلتانیم و آنها را تک تک در روغن می اندازیم؛گاهی زیر و رو می کنیم؛وقتی طلایی شدند،آنها را با کفگیر از روغن خارج کرده،در دیس می چینیم و روی آن مقداری گوجه فرنگی خرد کرده و فلفل دلمه سبز خلال شده و مقداری زیتون سیاه می ریزیم.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٤٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

طرز تهیه ساندویچ مغز

مواد لازم:

نان سفید : ۲ عدد
مغز : ۳ عدد
جعفری ساطوری شده : قدری
آب لیموترش : ۳ قاشق سوپخوری
فلفل : قدری
نمک : قدری

طرز تهیه:

پوست و رگ وریشه مغز را در آب سرد می‌گیریم و می‌شوئیم، بعد مغز پاک شده را با یک لیوان آب و چند شاخه جعفری و یک عدد پیاز و کمی نمک و فلفل در ظرفی می‌ریزیم و ظرف را روی آتش می‌گذاریم تا جوش بیاید، پس از جوش آمدن یک‌ربع تا ۲۰ دقیقه برای پختن مغز کافی خواهد بود، مغز را در صافی می‌ریزیم تا آب آن کاملاً برود و کاملاً سرد بشود، مغز را با چنگال له می‌کنیم و آب لیمو و نمک و فلفل و جعفری خرد شده را با مغز له شده مخلوط می‌کنیم و روی نان بریده شده و قالب زده کمی کره می‌مالیم و کمی از مایه مغز روی نان قرار می‌دهیم و روی مغز را با یک حلقه لیمو ترش و برگ جعفری تزئین می‌کنیم.

ممکن است بعد از اینکه مغز کاملاً سرد شد آن را با کارد ورقه ورقه کرد و روی نان قرار داد و چند قطره آب لیمو هم به آن اضافه کرد و با برگ جعفری تزئین نمود و یا مایه مغز را در قیف ریخت و روی نان کره مالیده را به‌صورت حلقه و یا گل قرار داد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٤٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

طرز تهیه ساندویچ جگر

مواد لازم:

نان سفید : ۲ عدد
جگر مرغ : ۱۰۰ گرم
تخم مرغ پخته : ۳ عدد
جعفری ساطوری شده : ۲ قاشق سوپخوری
آب لیموترش : ۳ قاشق سوپخوری
روغن زیتون : ۰.۵ فنجان
فلفل : قدری
نمک : قدری

طرز تهیه:

جگر را خرد می‌کنیم و می‌شوئیم، در صورتی‌که جگر بره مصرف کنیم رگ و ریشه آن را می‌گیریم، کمی روغن زیتون در ظرفی می‌ریزیم و روی آتش می‌گذاریم، بعد جگر را در روغن می‌ریزیم و کمی سرخ می‌کنیم به حدی که آب جگر کشیده شود آنگاه کمی نمک و فلفل می‌زنیم بعد جگر را یک بار چرخ می‌کنیم، بعد تخم مرغ سفت را رنده می‌کنیم جگر چرخ شده و تخم مرغ و جعفری خرد شده و آب لیمو و نمک و فلفل و بقیه روغن زیتون را مخلوط می‌کنیم تا نرم و لطیف شود، سپس روی نان‌های کوچک و آماده شده را از مایه جگر می‌مالیم و روی آن را با یک برگ جعفری تزئین می‌کنیم.

می‌توانیم از پاته‌های جگر کنسرو استفاده کنیم و کمی جعفری خرد شده و آبلیمو با آن مخلوط نمائیم. این مایه را نیز می‌توان در قیف ریخت و روی نان را با آن تزئین نمود.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٤۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

طرز تهیه رولت مرغ

مواد لازم:

سینه‌ کامل‌ مرغ‌: ۱ عدد
کالباس‌: ۴ ورق‌
تخم‌مرغ‌: ۱ عدد
هویج‌ پخته‌: ۲ عدد
مغز نان‌ باگت‌: ۱ پیمانه‌
شیر: ۱ پیمانه‌
جعفری‌ خرد شده‌: به‌ میزان‌ کافی‌
پیاز: ۲ عدد
کره‌: ۱ قاشق‌ سوپخوری‌
زعفران‌: به‌ میزان‌ کافی‌
آب‌ مرغ‌: ۱ پیمانه‌

طرز تهیه‌:

ابتدا سینه‌ مرغ‌ را به‌ دقت‌، از استخوان‌ آن‌ جداکنید و از وسط به‌ دو قسمت‌ ببرید.
روی‌ هر قطعه‌را با گوشت‌کوب‌ آهسته‌ بکوبید تا صاف‌ و نسبتانازک‌ شود.
سپس‌ به‌ آنها نمک‌ و فلفل‌ بزنید و نان‌ رادر شیر حل‌ کنید.
مقداری‌ کره‌ روی‌ سطح‌ هرقطعه‌ سینه‌ مرغ‌ بمالید و بعد نان‌ باگت‌ خمیر شده‌ در شیر را روی‌ آن‌ قرار دهید و صاف‌ کنید.
روی‌هر قطعه‌، دو ورق‌ کالباس‌ بگذارید و کمی‌ جعفری‌خرد شده‌ بریزید.
هویج‌ را به‌ صورت‌ لایه‌های‌نازک‌ ببرید و روی‌ بقیه‌ مواد قرار دهید.

هر قطعه‌سینه‌ را به‌ صورت‌ رولت‌ بپیچید و دور آن‌ را با نخ‌ببندید و گره‌ بزنید.
تخم‌مرغ‌ را با زعفران‌ بزنید.هر رولت‌ را در این‌ مخلوط بغلتانید و در روغن‌داغ‌ با شعله‌ کم‌ سرخ‌ کنید.
سپس‌ رولت‌های‌ سرخ‌شده‌ را با هویج‌ و چند قطعه‌ کرفس‌ و یک‌ پیمانه‌آب‌ مرغ‌ در قابلمه‌ای‌ قرار دهید و بگذارید باحرارت‌ کم‌ پخته‌ شوند.
بعد از پخت‌، نخ‌ دوررولت‌ها را باز و آنها را سرو کنید.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٤۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

طرز تهیه ساندویچ ساده و مقوی

مواد لازم:

نصف فنجان زیتون سیاه
نصف فنجان زیتون سبز با فلفل
دو حبه سیر له شده
نصف فنجان پنیر پارمسان
چهار قاشق مرباخوری کره
دو قاشق مرباخوری روغن زیتون
نصف فنجان پنیر فتا
یک چهارم فنجان جعفری خرد شده
نان باگت

طرز تهیه:

در مخلوط کن زیتون سیاه و سبز را ریخته و تا جایی مخلوط کنید که یکدست شوند.
سپس سیر را اضافه کرده، پنیر پارمسان و روغن زیتون را بیفزایید تا یکنواخت شود.
سپس پنیر فتا را با جعفری اضافه کنید.

مخلوط را به روش بخار برای دو دقیقه بپزید و در این مدت آن را هم بزنید تا آمیخته شود.
سپس آن را روی نان باگت یا تست قرار دهید و برای سه دقیقه در فر یا مایکروفر بگذارید تا کمی برشته شود.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٤٢ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

روش تهیه ساندویچ کالباس با پنیر مخصوص

مواد لازم:

دو قاشق غذاخوری کره
دو قاشق غذاخوری آرد
یک ونیم فنجان شیر
کمی نمک، فلفل و جوز هندی
۱۵۰ گرم پنیر پیتزا
یک چهارم فنجان پنیر پارمزان
هشت ورقه نان تست
۱۲ ورقه کالباس
سس خردل مقداری

طرز تهیه:

کره را در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را اضافه کنید تا خامی آرد گرفته شود سپس شیر را به آرامی اضافه کرده، نمک و فلفل و جوز هندی را به آن بیفزایید پس از جوش آمدن مواد، پنیر پارمزان را داخل مخلوط بریزید و صبر کنید تا غلیظ شود.
داخل نان ها کالباس قرار داده و از مخلوط تهیه شده روی آن بریزید و سپس پنیر پیتزا را روی آن بریزید.
گریل فر را روشن کرده و ساندویچ ها را برای سه الی پنج دقیقه در آن قرار دهید.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٤٢ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

کباب ترکی


مواد لازم برای 3 نفر:

گوشت فیله مرغ 300 گرم
قارچ ورقه شده 200 گرم
پیاز خرد شده 2 عدد
فلفل دلمه ای خرد شده 2 عدد
گوجه فرنگی خرد شده 2 عدد
سیر 1 حبه
زعفران آب شده 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:

گوشت فیله مرغ را به قطعات کوچک برش داده و سپس با آب لیمو، زعفران، نمک و فلفل مزه دار کنید.
درون تابه یک قاشق روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود. پیاز را از تابه خارج کرده، فلفل دلمه ای و سپس قارچ را همراه با یک قاشق آب لیمو تفت دهید. حرارت باید زیاد باشد تا قارچ آب نیندازد. سپس گوجه فرنگی را تفت دهید.
در تابه دیگری مرغ مزه دار شده را با یک قاشق روغن تفت دهید.
همه مواد را با هم مخلوط کرده و یک حبه سیر را روی مواد رنده کنید.
نمک و فلفل بزنید و این مواد را داخل نان های ساندویچ قرار دهید و همراه با کاهو و خیارشور میل کنید، یا اینکه می توانید مواد را داخل دیس ریخته و کمی پنیر رنده شده روی آن بریزید و سرو کنید.
این غذا را می توانید با فیله یا راسته گوشت گوسفند یا گوساله نیز تهیه کنید.
برای پخت این غذا نیازی به روغن زیاد نیست، فقط کف تابه را کمی چرب کنید تا مواد حالت کبابی پیدا کنند. بنابراین بهتر است مواد را در تابه چدنی سرخ کنید.
نکات تغذیه ای:

اگر در پخت این غذا از روغن کمی استفاده شود، غذای بسیار مناسبی برای افراد چاق خواهد بود.
سعی کنید مواد را کمی تفت دهید و زیاد سرخ نکنید.
این غذا به دلیل داشتن چند نوع سبزی، منبع خوبی از ویتامین ها و املاح است.
انرژی کل این غذا،900 کیلوکالری است.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۳۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 


زمان آماده سازی و پخت مجموعاً: یک ساعت


مواد لازم برای 3 نفر: • 500 گرم گوشت گاو خرد شده در قطعات کوچک
• 1 عدد پیاز متوسط
• 1 قاشق سوپخوری کره
• 1 قاشق سوپخوری روغن
• 250 گرم قارچ
• 1 قاشق سوپخوری جعفری خرد شده
• 200 گرم سیب زمینی سرخ کرده
مواد لازم برای سس:
• 2 قاشق سوپخوری کره
• 3 قاشق سوپخوری خامه پرچرب
• 2 قاشق سوپخوری آرد سفید
• سه چهارم پیمانه شیر
• نمک
• فلفل

طرز تهیه:
1- قارچ ها را خرد کرده و با مقداری نمک در کره سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.

2- همزمان پیاز خرد شده را هم در ماهی تابه دیگری سرخ کنید.

3- گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کرده و به مدت 2 دقیقه سرخ کنید.

4- مقداری آب، نمک و فلفل به تابه اضافه کنید و بگذارید تا گوشت به مدت 45 دقیقه کاملاً بپزد و کمی حرارت را نیز زیاد کنید.

5- برای آماده کردن سس، در یک تابه دیگر، کره را آب کرده و آرد را اضافه کنید و سپس مخلوط کنید تا روان شود. سپس شیر، نمک و فلفل را اضافه کنید و حرارت را بالا برده تا بجوش بیاید. بعد از یک دقیقه تابه را از روی گاز بردارید و خامه را اضافه کنید تا کامل مخلوط شود.

6- سس، گوشت و قارچ را با هم مخلوط کنید.

7- غذا آماده است، برای سرو کردن در کنار آن از سیب زمینی و جعفری نیز استفاده کنید.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۳٢ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

کرم کارامل بخصوص زمانی که درست آماده شده باشد و رنگ و طعم خود را حفظ کند، یکی از دسرهای محبوب در بین مردم است.

مواد تشکیل دهنده:
1 پیمانه شکر
2 پیمانه شیر
2 پیمانه خامه
8 عدد تخم مرغ بزرگ
نمک یک چهارم قاشق سوپخوری
آب جوش به مقدار لازم

طرز تهیه:
1- نصف پیمانه شکر را داخل قالب کیکی به ابعاد 25 سانتیمتر و ارتفاع 4 سانتیمتر بریزید و در طبقه بالایی فر روی حرارت ملایم بگذارید. لبه قالب را با دستگیره بگیرید و در حالیکه شکر در حال ذوب شدن و تغییر رنگ به زرد است، آن را به طرفین حرکت دهید. وقتی که شکر کاملاً ذوب شد و تبدیل به مایعی طلایی-قهوه ای شد، قالب را از روی حرارت بردارید. و آن را سرازیر کنید تا شهد کاملاً از دیواره های ظرف خالی شود و ان را کنار بگذارید.......................................................................................................... 2- فر را از قبل تا 325 درجه فارنهایت گرم کنید. شیر و خامه را در ماهی تابه ای که روی حرارت متوسط گذاشته اید مخلوط کنید و صبر کنید تا حباب های کوچکی در اطراف تابه پدید آید. تابه را از روی حرارت بردارید. در همین حین، تخم مرغها را در ظرف دیگری انقدر بزنید تا کاملا مخلوط شود. سپس نصف پیمانه باقیمانده شکر، نمک و وانیل را اضافه و کاملاً هم بزنید. به آرامی مخلوط شیر داغ را داخل مخلوط تخم مرغ بریزید و در حین ریختن ظرف را مداوم تکان دهید. (**)

3- قالبی که در ابتدا شکر در آن ذوب شده بود را داخل ظرف مخصوص پخت بگذارید. مخلوط را داخل قالب بریزید و تا لبه آن را پر کنید. آب جوش را داخل تابه پخت و تا ارتفاع وسط قالب بریزید و بمدت 35 تا 45 دقیقه حرارت دهید (تا وقتی که اگر یک کارد تیز را در وسط آن فرو کنید چیزی به کارد نچسبد) (***). سپس از روی حرارت بردارید و در دمای اتاق سرد کنید. (+)

4- برای خارج کردن از ظرف یک چاقو بردارید و کارامل را از دور دیواره قالب ببرید. یک بشقاب مخصوص سرو کم عمق را بصورت واژگون روی قالب بگذارید. قالب و بشقاب را محکم بگیرید و برعکس کنید طوری که بشقاب در زیر قرار بگیرد. تابه را تکان دهید و بلند کنید. کرم باید به نرمی به داخل بشقاب بیفتد. آن را در همین دمای اتاق یا سردتر سرو کنید.

(*) 4 الی 5 دقیقه طول می کشد تا شکر به دمای ذوب برسد. پس لازم نیست در 5 دقیقه اول قالب را تکان دهید. تنها نزدیک به حرارت بایستید تا مواظب شکر باشید و هر یک یا دو دقیقه آن را تکان دهید. وقتی شکر شروع به طلایی شدن کرد یعنی زمان ذوب آن است و باید قالب را به طرفین تکان دهید. ظرف را به محض ذوب شدن از روی حرارت بردارید تا شکر سوخته نشود.

(**) بسیار مهم است که شیر را بتدریج اضافه کنید و در حال ریخت شیر، به سرعت به هم بزنید. در غیراینصورت تخم مرغ پخته و سفت می شود! اگر رگه های تخم مرغ را در مخلوط دیدید نگران نشوید، فقط به مخلوط کردن ادامه دهید.

(***) مواظب باشید که کارد را تا انتها فرو نکنید تا برشی در سطح رویی کرم ایجاد نشود.

(+) بسیار مهم است که کرم را قبل از واژگون کردن در بشقاب کاملا سرد کنید. وقت کافی به اینکار اختصاص بدهید. اگر هنوز گرم باشد و شما آن را در بشقاب واژگون کنید کرم به دیواره می چسبد و ترک می خورد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۳٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

طرز تهیه :
فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت روشن نموده تا گرم شود . کره را همراه شکر و پودر قند با همزن بزنید تا لطیف گردد . تخم مرغ ، سفیده تخم مرغ و وانیل شکری را اضافه کرده و دوباره با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود . آرد ، بیکینگ پودر و نمک را الک کرده و به مایه اضافه کنید و به خوبی مخلوط کرده تا خمیر یکدست شود . به اندازه یک قاشق چایخوری از مخلوط برداشته و به صورت توپ در آورید ، هر کدام را داخل بادامهای خرد شده غلطانده و با کمی فشار توپها را پهن کنید . شیرینی ها را داخل سینی شیرینی پزی قرار داده 10 الی 20 دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا طلائی رنگ شود ، سپس سینی را از فر بیرون آورده و بعد از 2 دقیقه شیرینی ها را روی پنجره فلزی قرار دهید تا سرد شود ..................................مواد لازم :
آرد
2 پیمانه سرپر کره 1 پیمانه نمک 1/8 قاشق چایخوری شکر 2/3 پیمانه وانیل شکری 1/4 قاشق چایخوری پودر قند 2/3 پیمانه تخم مرغ بزرگ 1 عدد سفیده تخم مرغ 1 عدد بیکینگ پودر 1 قاشق سوپخوری سرخالی بادام زمینی 3/4 پیمانه

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٢٩ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

طرز تهیه :
فر را روی حرارت 325 درجه فارنهایت روشن نموده تا گرم شود . آرد, جوش شیرین , زنجبیل و پودر کاکائو را با هم الک کنید . کره را با شکر و شربت قوام آمده زده تا به صورت خامه در آید , سپس تخم مرغ را اضافه کرده و هم بزنید . بعد با مواد خشک مخلوط کنید تا اینکه به صورت خمیر کنده و با کف دستتان به صورت توپ در آورید . توپها را داخل سینی شیرینی پزی قرار داده و اندکی آنها پهن کنید . شیرینی ها را به مدت 15 الی 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزد و روی شیرینی ها باید ترکهای کوچکی ایجاد شود .سینی را از فر بیرون آورده و بعد از 2 دقیقه شیرینی ها را روی پنجره فلزی قرار داده تا سرد شوند. .......................................مواد لازم :

آرد 1/4 و 2 پیمانه

زنجبیل آسیاب شده 1 قاشق سوپخوری
کره 1/3 پیمانه
جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
شکر 2/3 پیمانه

تخم مرغ 1 عدد

پودر کاکائو 1 قاشق سوپخوری

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٢٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

خاویار چیست؟
خاویار غذایی بسیار گران‌ قیمت ‌و کمیاب است که در سراسر جهان طرفداران خاص خود را دارد. اگر چه در برخی کشورها در فروشگاه‌های مواد غذایی به فروش می‌رسد، ولی در ایران به وفور دیده نمی‌شود. بسیاری معتقدند که ریشه این کلمه، فارسی و از کلمه «خاگ آور» به معنی«تخم‌ریز» بوده است. خاویار در واقع تخم ماهیانی به نام ماهیان خاویاری یا استروژن (sturgeon) است. این ماهیان که به طور عمده سنگین وزن بوده و بیشتر از 100 کیلوگرم وزن دارند، در دریای خزر زندگی می‌کنند، به طوری که 90 درصد خاویار جهان از دریای خزر صید می‌شود. ماهیان خاویاری از خانواده تاس ‌ماهیان ، از جمله گونه‌های آبزی کم‌ نظیری هستند که از قدمتی چند صد میلیون ساله که به عصر ژوراسیک باز می‌گردد ، برخوردارند و از این رو ماهیان خاویار را فسیل‌های‌ زنده جهان می‌نامند.
ممتاز این ماهیان در دریای خزر زندگی می‌کنند که به ترتیب کیفیت عبارت‌اند از: فیل ماهی، قره برون یا ماهی ‌خاویاری ایران، ماهی ‌خاویاری طلایی یا چالباش، ماهی شیپ و ماهی ازون برون که نسبت به بقیه سبک وزن‌تر است. ارزش ماهیان خاویاری نه به جهت استفاده از گوشت، بلکه به علت تخم آنهاست که به خاویار یا مروارید سیاه مشهور است. خاویار طلایی، سرخ و سیاه از انواع خاویار هستند که در این میان، خاویار سیاه از ارزش بالاتری برخوردار است، اگر چه ارزش تغذیه‌ای همگی کم و بیش یکسان است. همان‌گونه که خاویار سیاه در ایران و جنوب روسیه شناخته شده‌تر است، خاویار سرخ در سیبری و خاور دور طرفداران بیشتری دارد.

خاویار چگونه به ‌دست می‌‌آید؟
در گذشته، ماهیان خاویاری را با چکشی لاستیکی مدهوش می‌کردند تا از ضربات دُم وی در امان باشند. سپس نسبت به تخلیه خاویار آن اقدام می‌کردند و گوشت آن را نیز به فروش می‌رساندند. اما امروزه با توجه به کاهش این ماهیان، با استفاده از روش سزارین تخم‌ها را از شکم ماهی خارج می‌کنند و مقداری از آن را به منظور تخم‌ریزی دوباره در شکم ماهی باقی می‌گذارند. سپس ماهی را به مدت سه ماه در استخرهای مخصوصی، قرنطینه نگه می‌دارند و پس از این مدت، آن را نشانه گذاری کرده و به دریا باز می‌گردانند. تقریبا تا شش بار برای هر ماهی می‌توانند این کار را انجام دهند.
خاویار چگونه مصرف می‌شود؟
خاویار خود به تنهایی لوکس‌ترین صبحانه جهان محسوب می‌شود. بسیاری از طرفداران خاویار، آن را به شکل خام یا همراه با زرده تخم مرغ یا پیاز خرد شده مصرف می‌کنند. از آن می‌توان به عنوان چاشنی غذا، پیش غذا، جداگانه و یا مخلوط با دیگر غذاها استفاده کرد. بعضی علاقه‌مندان خاویار، آن را سرد و با یک قاشق کوچک و بدون نان میل می‌کنند. برخی بوی تند آن و طعم شورش را بسیار دوست ‌دارند، هرچند طعم و بوی خاویار ممکن است برای بسیاری به هیچ‌وجه خوشایند نباشد. به علت تاثیراتی که روی طعم آن ایجاد می‌شود، نباید آن را در ظروف نقره سرو کرد و نیز نباید به آن ادویه افزود. میزان مصرف معمول آن 15 تا 30 گرم معادل یکی‌ دو قاشق غذاخوری برای هر فرد است. از آنجا که خاویار مستعد فساد است، در گذشته پس از صید ماهی، به سرعت به آن نمک افزوده می‌شد. امروزه با پیشرفت روش‌های نگهداری مواد غذایی، از روش‌های دیگری مانند فریز کردن یا برخی نگه‌دارنده‌ها نیز در نگهداری خاویار استفاده می‌شود و در نتیجه خاویارهای کم نمک نیز تولید شده‌اند که بسیاری از افراد به مصرف این نوع خاویار تمایل دارند.
ارزش غذایی خاویار
خاویار 35 درصد پروتئین، 64 درصد چربی و تنها یک درصد کربوهیدرات دارد. هر قاشق غذاخوری خاویار، 40 کیلوکالری انرژی، 4 گرم پروتئین و 3 گرم چربی به بدن می‌رساند. از این میان، چربی‌های اشباع آن پایین و بالعکس چربی‌های غیر اشباع با چند پیوند دوگانه در آن بالاتر است، بنابراین همچون دیگر آبزی‌ها منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا-3 است و 30 درصد کلسترول روزانه را داراست.
به طور عمده، پروتئین موجود در خاویار متشکل از اسیدهای آمینه آرژنین، هیستامین، ایزولوسین، لیزین و متیونین و ...است. پروتیئن موجود در خاویار از کیفیت بالایی برخورداراست، به این معنا که تمامی‌اسیدهای آمینه ضروری برای بدن را با نسبت‌های مناسب در بردارد. خاویار و دیگر غذاهای دریایی، به علت وجود غلظت بالای اسیدهای چرب امگا-3 آثار ضد التهابی قوی دارند. خاویار به علت غلظت بالای اسیدهای چرب امگا-3 در خود، آثار بسیار مثبتی در حفظ سلامت و درمان بیماری‌هایی مانند افسردگی دارد. به علاوه، خاویار غنی از ترکیبی به نام «سیتاکوزاند» است که نوعی الکل چرب با زنجیره بلند است و در بدن به اسیدهای چرب تبدیل می‌شود. این اسیدهای چرب به دست آمده درسنتز میلین که پوشش سلول‌های عصبی است، نقش به سزایی ایفا می‌کنند. به همین دلیل، مصرف خاویار در سلامت سلول‌های عصبی بسیار مؤثر است. وجود اسیدهای چرب «امگا3» در خاویار، سبب پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. همچنین هر قاشق غذاخوری آن 11 درصد آهن و منیزیم و 15 درصد سلنیوم مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.
خاویار مصنوعی چیست؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید بسیاری از کشورها نیز اقدام به تولید خاویار کرده‌اند، ولی این خاویار از ماهیان خاویار به دست نمی‌آید. به این نوع خاویار در اصطلاح خاویار مصنوعی می‌گویند که کیفیت و خواص آن پایین‌تر از خاویار اصیل است. در سال‌های اخیر، تهیه خاویار مصنوعی در کشورهای اسپانیا، روسیه و ژاپن رونق پیدا کرده و در واقع این فرآورده، محصولی مشابه خاویار ماهیان خاویاری بوده است. این خاویار از تخم‌های منجمد ماهی آزاد و ماهی هرینگ تولید می‌شود.
نتایج بررسی نشان داد که خاویارهای مصنوعی از لحاظ کیفیت حسی- چشایی و شیمیایی به طور کامل با خاویارهای طبیعی متفاوت بوده و ارزش غذایی آن نیز پایین‌تر است.
تفاوت خاویار مصنوعی با خاویار طبیعی
در سال‌های اخیر تهیه خاویار مصنوعی بیشتر متکی بر تهیه محصولی مشابه خاویارتاس ماهیان و آزاد ماهیان بوده است. از تخم‌های منجمد ماهی آزاد و ماهی هرینگ نیز خاویار تهیه می‌نمایند که مجموع تولید این نوع خاویار حدود ‪ ۱۰۰تن در سال بوده که ‪ ۲۵تن از آن به کشورهای مختلف صادر می‌شود. در تکنولوژی ساخت خاویار مصنوعی، تمامی‌تخم‌ها را به شکل خمیری درآورده و پس از اضافه کردن ژلاتین به آن و تنظیم ویسکوزیته (قوام) آن، به صورت قطرات توپی شکل به قطر دو تا سه در می‌آورند که البته این خاویارها از طریق مواد افزودنی به محض قرار گرفتن در شرایط گرما از لحاظ ظاهری شکلی ناپایدار به خود گرفته و به ژله تبدیل می‌شوند. برای اجرای مرحله اخیر یک ماشین مولتی نوزل به کار می‌برند که با اشعه مادون قرمز کار می‌کند عمل آوری در آب نمکی که طعم خاویار به آن داده شده انجام می‌گیرد. خشک کردن محصول برحسب خصوصیات آن انجام و سپس بسته بندی وپاستوریزاسیون آن به اجرا گذاشته می‌شود. کمپانی ‪ EUROPROMدر کشور روسیه از سال ‪ ۱۹۹۷تولید خاویار مصنوعی از ماهیان خاویاری و سالمون با نام ‪ TEZAR CVIARرا آغاز کرده و برای ساخت خاویارهای فوق طبیعی ماهی، روغن زیتون، پکتین، انواع ادویه جات، ماده نگهدارنده، سدیم بنزوات و رنگ مصنوعی استفاده می‌کند. مدت ماندگاری خاویارهای مصنوعی در دمای صفر تا سه درجه سانتی گراد پنج ماه است. هدف از انجام این بررسی مشخص کردن تفاوت‌های کیفی و ارزش غذایی خاویارهای مصنوعی در مقایسه با خاویارهای طبیعی و همچنین حفظ جایگاه خاویار ایران در بازارهای داخی جهت صادرات است. در این بررسی از خاویارهای وارداتی که در دو گروه به شکل خاویار سوروگا و سالمون به طور مصنوعی یا سنتتیک تولید شده یود نمونه برداری و آزمایشات ارگانولپتیک، شیمیایی و مولکولی به انجام رسید. نتایج بررسی نشان داد که خاویارهای بررسی شده غیر طبیعی بوده و به طور سنتتیک تولید شده و از لحاظ کیفیت ارگانولپتیک، شیمیایی کاملا با خاویارهای طبیعی متفاوت بوده و تمام مقادیر آن بسیار کمتر بوده است. طعم و مزه خاویارهای مصنوعی مانند اسانس‌های مصنوعی بوده و با طعم خاویار طبیعی کاملا متفاوت است از لحاظ دانه بندی برخلاف خاویار طبیعی که شکل بیضی یا گرد دارند خاویارهای فوق اشکال چند وجهی داشته و به صورت توده ژله‌ای می‌باشد. نتایج بررسی مولکولی نیز نشان داد که بر خلاف خاویار طبیعی، خاویار مصنوعی فاقد ماده وراثتی DNA است و بر روی ژل الکتروفورز آثاری از ماده وراثتی مشاهده نمی‌شود.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٢٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 


لازم است که در مورد پخت شیرینی و نحوه کارکردن با فرهای خانگی نکات زیر را بدانید:

هر کسی که حداقل یک بار شیرینی تهیه کرده باشد به خوبی به اهمیت پختن آن پی برده و متوجه شده است که اگر خمیر شیرینی به بهترین نحو ممکن تهیه شود ولی خوب نپزد، زحمت بیهوده ای کشیده شده ، بنابراین لازم است که در مورد پخت شیرینی و نحوه کارکردن با فرهای خانگی نکات زیر را بدانید:
معمولاً کیک و شیرینی هایی که دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد، پخته می شوند.
کیک و شیرینی هایی که ریز و کوچک هستند(به جز شیرینی هایی که سفیده یا زرده زیاد در آنها به کار رفته) حرارت زیاد و وقت کمتری برای پخت نیاز دارند.
اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می شود که روی آن پخته و وسط خمیر خام بماند، زمانی که این حالت پیش آمد بهتر است یک تکه کاغذ فویل را چند لایه کرده روی شیرینی بیاندازید به نحوی که به شیرینی آسیب نرساند و دوباره آن را درفرقرار دهید، در این حالت وسط خمیر نیز پخته خواهد پخت.
درجه حرارت فردرفرهای مختلف بر اساس سانتی گراد و فارنهایت است که با در دست داشتن جدول زیر می توان هر کیک یا شیرینی را در هر فری به راحتی پخت.

درجه سانتی گراد
درجه فارنهایت
120
250
150
300
160
325
180
350
190
375
200
400
230
450



توجه:
با وجود داشتن این جدول، حتماً به دستورالعمل فر نیز توجه کنید.
فرهایی که حداکثر حرارت آنها 500 یا 550 باشد بر اساس فارنهایت تنظیم شده اند.
فرهایی که حداکثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است بر اساس سانتی گراد تنظمی شده اند.
تبدیل درجه های سانتی گراد به فارنهایت یا برعکس دارای فرمول است ولی می توان به صورت تقریبی درجه فارنهایت را نصف کرد و درجه سانتی گراد را به دست آورد مثلاً اگر حرارت روی 400 درجه فارنهایت باشد باید فرهای سانتی گرادی را روی درجه 200 تنظیم کرد.
برای طبخ انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل 30-15 دقیقه قبل از پخت گرم کرد

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٢۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

سس شکلات:

پودر کاکائو 2 قاشق
شیره خرما 3 قاشق
آب 4 قاشق

همه رو توی یک لیوان مخلوط میکنیم و 2 دقیقه میزاریم توی مایکروویو (یا 2-3 دقیقه روی اجاق میزاریم بجوشه)... وقتی که سرد شد سس آمادست...(این سس خیلی سادست درست کردنش و خیلی کاربرد داره ... علاوه بر کیک و شیرینی،روی میوه هم خیلی خوشمزست...;) )


کیک شکلاتی:

آرد 3 پیمانه
آب 2 پیمانه
روغن 2/3 پیمانه
شکر 1 پیمانه
بیکینگ پودر 3 قاشق چایخوری
پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری سر پر

شکر و روغن و پودر کاکائو رو با همزن مخلوط میکنیم،بعد همونطور که هم میزنیم آرد و آب رو کم کم اضافه می کنیم.بکینگ پودر رو هم اضافه کرده و هم می زنیم.فر رو از 15 دقیقه قبل روشن می کنیم.(با حرارت 180 درجه)،قالب رو با روغن چرب کرده و برای اینکه احتمال چسبیدن کیک به قالب کمتر شه کف اون کاغذ روغنی میزاریم... بعد مایع کیک رو توی قالب میریزیم و50 دقیقه میزاریم توی فر....وقتی که سرد شد سس شکلات رو روش میریزیم...

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٢۱ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

شیرینی پرتقالی



125 گرم کره گیاهی یا نصف پیمانه روغن
رنده پوست 1 پرتقال
یک چهارم پیمانه آب پرتقال
یک دوم پیمانه شکر
2 پیمانه آرد
1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر


برای کرم روی شیرینی ها:
نصف پیمانه پودر شکر
2 قاشق غذاخوری آب
چند قطره رنگ خوراکی

همه مواد رو مخلوط کرده و کمی ورز میدیم و برای یک ساعت میزاریم توی یخچال.بعد با وردنه به قطر نیم سانت باز کرده و قالب میزنیم و روی سینی میچینیم (بهتره از کاغذ روغنی استفاده کنید و 15 دقیقه با حرارت 180 درجه میزاریم توی فر.

برای تهیه کرم 2 قاشق آب و رنگ رو با پودر شکر خوب مخلوط میکنیم تا به صورت کرم در بیاد و اون رو روی شیرینی ها میمالیم.(این کرم بعد از چند دقیقه خشک میشه

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٢٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

کیک فنجانی کشمشی


آرد 3 پیمانه
شیر سویا 2 پیمانه
شکر 3 چهارم پیمانه
بیکینگ پودر 3 قاشق چایخوری
روغن نصف پیمانه
اسانس لیمو 1 قاشق
کشمش و گردوی خرد شده 1 پیمانه

ترتیب ریختن مواد و هم زدنش مثل بقیه کیک هاست.گردو و کشمش هم در آخر اضافه می کنیم.کاغذ هارو توی غالب گذاشته و سه چهارمشون رو از مایع کیک میریزیم و 30 دقیقه با حرارت 200 درجه توی فر میزاریم.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٢٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

شیرینی شکلاتی


آرد---یک و یک چهارم پیمانه
شیر سویا---یک چهارم پیمانه
روغن یا کره گیاهی آب شده---یک سوم پیمانه
بیکینگ پودر---نصف قاشق مرباخوری
پودر قند---نصف پیمانه
وانیل---یک هشتم قاشق مربا خوری
پودر شکلات---2 قاشق غذاخوری
شکر دانه درشت برای روی شیرینی---کمی

همه مواد رو مخلوط کرده و کمی ورز میدیم و برای یک ساعت میزاریم توی یخچال.بعد با وردنه به قطر نیم سانت باز کرده و قالب میزنیم(با لیوان هم میشه شکل دایره درآورد) و روی سینی میچینیم.کمی هم شکر روی شیرینی ها میپاشیم و 15 دقیقه با حرارت 180 درجه میزاریم توی فر.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۱٩ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

کیک سیب


3 سیب بزرگ
2.5 پیمانه آرد
نصف پیمانه روغن
2 پیمانه شیر سویا
1 پیمانه شکر
2 قاشق مرباخوری بیکینگ پودر
یک هشتم قاشق مرباخوری وانیل
چند قطره رنگ خوراکی قرمز(این رو اگه دوسن ندارید میتونید نریزید)
و
1 پیمانه آب و 4 قاشق شکر برای کف قالب

اول آب و 4 قاشق شکر و چند قطره قرمز رو مخلوط کرده و کمی میجوشونیم تا شکر توش حل شه (نیازی نیست غلیظ بشه) و میزاریم سرد شه

شکر و روغن و وانیل رو با همزن مخلوط میکنیم،بعد همونطور که هم میزنیم آرد و شیر سویا رو کم کم اضافه می کنیم.بکینگ پودر رو هم اضافه کرده و هم می زنیم.فر رو از 15 دقیقه قبل روشن می کنیم.(با حرارت 180 درجه)،قالب رو با روغن چرب کرده و کف اون کاغذ روغنی میزاریم ...سیب هارو پوست گرفته و خرد کرده و کف قالب میچینیم، مخلوط آب و شکر رو به آرومی میریزم روشون،مایع کیک رو هم خیلی آروم میریزیم روی سیب ها طوری که زیاد جا به جا نشن...بعد 50 دقیقه میزاریم توی فر ...برای اینکه کیک ها راحت تر از قالب بیان بیرون اول با یه چاقو کناره هاشو از قالب جدا می کنیم بعد برش میگردونیم... در مورد این کیک هم اگه چند تا از سیب ها چشبیدن به کاغذ روغنی یا کف قالب با یه چاقو برشون دارید بزاریدشون روی کیک

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۱٩ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

2 لیوان آرد
سه چهارم لیوان شیر سویا
8 قاشق روغن
1 قاشق مربا خوری بیکینگ پودر
کمی نمک(تقریبا یک هشتم قاشق مربا خوری)
4 سیب بزرگ
4 قاشق غذاخوری شکر
2 قاشق مرباخوری دارچین

آرد و شیر سویا روغن و بیکینگ پودر و نمک رو مخلوط کرده و خوب ورز میدیم و میزاریم یکی دو ساعت بمونه.سیب هارو پوست گرفته و ورقه ورقه میکنیم (یا ریز خرد میکنیم)و شکر و دارچین رو با اونا مخلوط میکنیم،نصف خمیر رو با وردنه به قطر نیم سانت باز می کنیم و توی قالب میزاریم(قالب پای ارتفاع کمی داره) سیب هارو داخلش میریزیم و روش هم یه لایه دیگه خمیر میزاریم و لبه هاشو با چنگال فشار میدیم...1 قاشق شیره خرما رو با 1 قاشق آب جوش مخلوط کرده و با برس روش می کشیم...و 40 دقیقه با حرارت 200 درجه میزاریم توی فر.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۱٩ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 


آرد--- یک و یک چهارم پیمانه
آب پرتقال--- 1 پیمانه
رنده پوست پرتقال ---1 پرتقال
بکینگ پودر--- 1/5 قاشق مرباخوری
روغن--- یک چهارم پیمانه
شکر--- نصف پیمانه
پودر نارگیل---یک چهارم پیمانه
===شهد برای روی کیک
آب پرتقال ---نصف پیمانه
شکر---یک چهارم پیمانه

*من به جای پیمانه از یه فنجان استفاده می کنم .از لیوان سایز متوسط هم میشه استفاده کرد.

اول شکر و روغن و رنده پوست پرتقال رو با همزن مخلوط میکنیم،بعد همونطور که هم میزنیم آرد و آب پرتقال رو کم کم اضافه می کنیم.بکینگ پودر و پودر نارگیل رو هم اضافه کرده و هم می زنیم.خب مایع کیک آمادست.
فر رو از 15 دقیقه قبل روشن می کنیم.(با حرارت 180 درجه)،قالب رو با روغن چرب کرده و برای اینکه احتمال چسبیدن کیک به قالب کمتر شه کف اون کاغذ روغنی میزاریم یا توش آرد میپاشیم و می تکونیم توی ظرفشویی که آرد های اضافی بریزه... بعد مایع کیک رو توی قالب میریزیم و اگه کیک کوچیکه نیم ساعت و اگه بزرگه 45 دقیقه میزاریم توی فر بمونه... اگر هم کیک برشته دوست دارید 10 دقیقه بیشتر هم میتونید بزارید.

برای شهد هم شکر و آب پرتقال رو مخلوط میکنیم و میزاریم چند دقیقه بجوشه (توی ماکروویو هم میشه گذاشت) تا یکم غلیظ شه... کیک رو که از فر خارج کردیم و توی ظرف گذاشتیم شهد رو هم روش میریزیم و میزاریم سرد شه...

یه نکته دیگه اینکه کیک وگن ماندگاری بیشتری نسبت به کیک غیر وگن! داره... این کیک هم چون پرتقالیه بو و مزه خیلی خوبی داره...

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۱۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 


دستور غذایی یک پیتزای سبزیجات ترش مزه با کدو





فر را از قبل تا 450 درجه فارنهایت گرم کنید . ظرف تفلونی را در فر بگذارید تا کمی داغ شود ...
کدو بوداده ترش و فلفلی


مواد لازم
3 فنجان کدوی خرد شده مانند پیراشکی ‌،‌ کدوی زرد تابستانی یا کدو
2 عدد فلفل قرمز یا زرد شیرین به صورت نوارهای پهن
1 پیاز شیرین بزرگ یا رازیانه و از لبه های آن خرد کرده
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
نمک و فلفل سیاه تازه
2 مثقال پنیر پارمیزان
یک ورق خمیر پیتزا یا نصف مثقال نان شیرینی دانمارکی ( یک ورقه ) به صورت خمیر
2/1 فنجان گوجه فرنگی کوچک نصف شده
2 قاشق غذاخوری سرکه
1 قاشق غذاخوری آویشن تازه خرد کرده
1 فنجان سس خامه ای پارمیزان نگهداری شده در یخچال
4/1 فنجان پیاز شیرین خرد شده



طرز تهیه
1- فر را از قبل تا 450 درجه فارنهایت گرم کنید . ظرف تفلونی به قطر 2×9×13 اینچ ( 08/5 ×86/22 ×02/33 سانتی متر ) را بردارید . کدو ، فلفل های شیرین و پیاز را در آن ریخته پخش کنید . روغن زیتون و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید . 20 تا 25 دقیقه آن را کباب کنید یا تا زمانیکه نرم شود و یک بار هم بزنید .

2- درحالیکه از یک پوست کن سبزیجات استفاده می کنید ،‌ پنیر پارمیزان را به صورت نوارهای باریک برش بزنید . آن را کنار بگذارید . روی یک سطح آرد پاشیده شده خمیر دانمارکی را رول کنید و به اندازه ی یک مستطیل 9×13 اینچی ( 86/22 ×02/33 سانتی متر) دربیاورید . ظرف را از فر بیرون بیاورید . گوجه ها را به آن اضافه کنید . سبزیجات را با سرکه بلسانی و نصف پنیر پارمیزان مخلوط کنید . سبزیجات را در ظرف ریخته ،‌ آن را پخش کنید .خمیر دانمارکی را روی آن قرار دهید . قسمت لبه ها را جمع کنید . دوباره ظرف را داخل فر قرار دهید و به مدت 15 دقیقه بگذارید بماند تا خمیر پف کرده و طلایی شود .

3- ظرف را از فر درآورده ، اجازه دهید تا 5 دقیقه خنک شود . یک ظرف دیگر به قطر 1×10×15 اینچ ( 54/2 × 40/25 ×10/38 سانتی متر ) را روی ظرف قبلی قرار دهید . با دقت آنها را جابجا کنید . تمام سبزیجات چسبیده به خمیر را نیز منتقل کنید . پنیر باقیمانده را روی خمیر بپاشید و 2 قاشق چایخوری آویشن . سس ،‌ پیاز خرد شده و بقیه ی آویشن که یک قاشق چایخوری است را در یک کاسه ی کوچک ریخته و هم بزنید . آنها را به صورت مربع برش بزنید . پیتزا را به صورت گرم یا در دمای اتاق همراه با سس سرو کنید .

ارزش غذایی
کالری 277
چربی 23 گرم
چربی اشباع شده 3 گرم
چربی تک اشباع نشده 2 گرم
چربی چند اشباع نشده ، صفر گرم
کلسترول 7 میلی گرم
سدیم 258 میلی گرم
کربوهیدرات 15 گرم
قند 4 گرم
فیبر 2 گرم
پروتئین 4 گرم
ویتامین آ ، صفر درصد
ویتامین ث 101 ٪
کلسیم 8 ٪
آهن 3 ٪
درصد ارزش غذایی روزانه براساس رژیم غذایی 2000 کالری می باشد .

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۱٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 


سوپ پیاز فرانسوی





پیازها را برای یک مدت زمان طولانی روی حرارت ملایم بگذارید تا به خوبی بپزند. آنها را سرخ نکنید .درضمن اگر این سوپ را با گوشت گوساله تهیه کنید بسیار خوشمزه تر خواهد شد

پیازها را برای یک مدت زمان طولانی روی حرارت ملایم بگذارید تا به خوبی بپزند. آنها را سرخ نکنید .درضمن اگر این سوپ را با گوشت گوساله تهیه کنید بسیار خوشمزه تر خواهد شد.به دستور تهیه این سوپ از زبان مارتا استوارت مجری و هنرمند معروف برنامه های آشپزی توجه فرمایید.

مواد لازم برای 6نفر
4 قاشق غذاخوری کره ذوب نشده
900 گرم پیاز زرد ، هر کدام به 4 قسمت (بصورت حلقه ای) تقسیم شود
1 قاشق چایی خوری شکر
2/1 فنجان آرد
3 فنجان گوشت گوساله
2 قاشق چایی خوری آویشن تازه یا 4/3 قاشق چایی خوری پودر آویشن
نمک و کمی فلفل سیاه
1 نان تست فرانسوی و به دو قسمت تقسیم شده
3 فنجان پنیر سوئیسی (گرویر)
کمی دلستر

طرز تهیه

1- کره را داخل یک ماهیتابه ریخته و روی حرارت ملایم گذاشته تا آب شود. حالا پیاز ها را اضافه کنید. آنها را به صورت یک لایه نازک کف ماهیتابه پهن کنید . شکر را روی پیازها پخش کرده و بگذارید کمی با شکر بپزند. زمانیکه پیازها نرم و طلایی شدند حرارت را بسیار کم کنید تا به خوبی بپزد.

2- آرد را روی پیازها ریخته و هم بزنید. حالا کمی دلستر ، گوشت و آویشن روی آنها بریزید و بگذارید به خوبی با هم بپزند ؛در حدود 30 دقیقه ای اجازه دهید ماهیتابه روی گاز بماند تا به اصطلاح جا بیفتد. برای مزه دار کردن غذا کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
3- در این فرصت 30 دقیقه ای ، نان تست ها را با کمی روغن چرب کنید ، و آنها را کنار بگذارید. سوپ را داخل کاسه ها ریخته و کاسه ها را داخل ماهیتابه بچینید. 1 یا 2 قطعه از نان ها را در اطراف کاسه ها بگذارید. 2/1 فنجان پنیر سوئیسی را بین 6 کاسه به گونه ای تقسیم کنید که به هر کاسه سوپ کمی پنیر برسد ، سپس چند دقیقه ای ماهیتابه را روی گاز گذاشته تا پنیر ذوب شده و به خوبی با سوپ ها مخلوط شود. مراقب باشید نان تست ها نسوزند. سوپ فرانسوی شما آماده است .

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۱٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

زمان آماده سازی: ۱ ساعت و ربع
زمان پخت : ۱۵ تا ۱۷ دقیقه
و ۱۰ دقیقه برای سرد شدن کیک


تخم مرغ و کره را با هم مخلوط کنید و بگذارید تا ۳۰ دقیقه به حال خود باشند. فر را با درجه ۳۵۰ درجه فارنهایت آماده کنید. سینی را برای پختن کیک آماده کنید و کنار بگذارید.
مواد لازم :
۳ عدد تخم مرغ

۳/۴ فنجان کره

۳ فنجان سرپر آرد

۲ قاشق چایی خوری پودرکاکائو

۲ و ۴/۱ فنجان شکر

۱ و ۲/۱ قاشق چایی خوری وانیل

۱ اسانس رنگ قرمز

۱ و ۲/۱ بکینگ پودر

۱ و ۲/۱ قاشق چایی خوری سرکه

تکه های شکلات به صورت قلب

خاک قند

۳/۴ قاشق چایی خوری نمک

طرز تهیه :

۱- تخم مرغ و کره را با هم مخلوط کنید و بگذارید تا ۳۰ دقیقه به حال خود باشند. فر را با درجه ۳۵۰ درجه فارنهایت آماده کنید. سینی را برای پختن کیک آماده کنید و کنار بگذارید.

۲- در یک کاسه متوسط آرد ، پودر کاکائو ، ۴/۳ نمک را با هم مخلوط کنید. کاسه را کنار بگذارید. در یک کاسه بزرگتر کره را برای ۳۰ ثانیه ای بگذارید تا آب شود. سپس وانیل و شکر را به آن اضافه کنید. آنقدر آنها را بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس اسانس رنگ را به مایه تان اضافه کنید.

۳- حالا مخلوط آرد و کره را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید. بعد از اینکه آنها را هم زدید و مایه ای کاملا یکدست بدست آمد ،‌در یک ظرف حرارت بدهید. در این قسمت سرکه و بکینگ پودر را هم اضافه کنید . و آن را به خمیر آماده شده تان اضافه کنید. آنقدر آنها را بزنید تا کاملا یکدست شود.

۴- خمیر را روی سینی که آماده کردید پهن کنید و به شکلی که می خواهید برش دهید ، دو سوم سینی را با شیرینی ها پر کنید. ۱۵ تا ۱۷ دقیقه ای بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه سینی را از فر درآوردید بگذارید به مدت ۵ دقیقه تا سرد شود. سپس شیرینی را از سینی دربیاورید. بگذارید کاملا سرد شوند. تکه های شیرینی را با تکه های کوچک شکلات تزیین کنید. و بعد از آن روی آن را با خاک قند بپوشانید.

ارزش غذایی

۱۷۲ کالری

چربی ۶ گرم

چربی اشباع شده ۳ گرم

اسید چربی ۲ گرم

کلسترول ۳۶ میلی گرم

سدیم ۱۲۴ میلی گرم

کربوهیدرات ۲۸ گرم

قند ۱۷ گرم

پروتئین ۳ گرم

کلسیم ۲ واحد

آهن ۴ واحد

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٠٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

قهوه یکی از هدایای طبیعت است . واژه انگلیسی "کافی" (Coffee) از ریشۀ لاتین نام گیاهی از دستۀ Coffea گرفته شده که یک عضو از خانواده روبیاسئا (Rubiaceae) است. گیاهان کوفئا (Coffea) بسیار متعددند، اما گران قیمت ترین نوع آنها، کوفئا عربیکا (Coffea Arabica) است که سه چهارم تولید قهوۀ جهان را در بر می گیرد. محل رویش طبیعی آن، قله های آسیا، آفریقا، و آمریکاست. به هر حال از آنجایی که قهوۀ عربیکا به خصوص به گرما و رطوبت حساس است، بین ارتفاعات 900 و 2000 متر رشد می کند. هر چقدر ارتفاع محل رشد بیشتر باشد، دانۀ قهوۀ برشته شده کیفیت بهتری خواهد داشت. در ابتدا، میوۀ گیاه آن به رنگ سبز است اما، بعد از گذشت هفت ماه که رسیده تر می شود، به رنگ قرمز جذابی در می آید که تقریباً یه گیلاس شبیه است. دما در مناطق گرمسیر (بین 15 و 25 درجۀ سانتی گراد) ثابت است.بنابراین، گیاه می تواند دایماً میوه بدهد و ، هر گاه باران می بارد، گل بدهد. از این رو، این گیاه در یک زمان، هم میوۀ رسیده و هم میوه کال دارد. دانۀ قهوه از یک گل سفید بسیار معطر و درست چند روز پس از شکوفه زدن به دست می آید. کاپوچینو، نوشیدنی مخصوص ایتالیایی، آنچنان در سراسر جهان مشهور است که نام آن نیازی به ترجمه در زبان های مختلف ندارد. از پرطرف‌دارترین قهوه‌هاست و در فنجان‌های پهن سرو می‌شود. از یک‌سوم اسپرسو، یک‌سوم شیر داغ، و یک‌سوم کف‌شیر درست می‌شود. می‌توان گرد کاکائو یا دارچین را به عنوان رویه بدان افزود. برای غلظت بیشتر، به اندازه یک اسپرسوی دیگر به آن بیفزایید. برای آماده کردن یک کاپوچینوی عالی، باید از قوانین خاصی پیروی کنید. پس از درست شدن قهوۀ اسپرسو، فشار را زیاد کنید تا بخار تولید شود. یک سوم از یک پارچ (اگر فلزی، باریک و بلند باشد، بهتر است) را از شیر پر کنید. مراقب باشید بیش از حد شیر نریزید. در هنگام کف سازی، حجم شیر زیاد می شود و ممکن است سر برود. وقتی دستگاه قهوه ساز به دمای ایده آل رسید، کف دهنده را در شیر فرو کنید و سوپاپ بخار را باز کنید. ظرف را برای چند دقیقه به بالا و پایین کف دهنده حرکت دهید. وقتی شیر کاملاً کف کرد، قهوه و شیر را در یک فنجان کاپوچینوخوری بریزید...

نگهداری با دقت، محافظ تر و تازگی قهوه است.

همۀ عطر و طعم قهوه، چه به صورت دانۀ درستۀ قهوه و چه به صورت آسیاب شده، پس از بو دهی، رو به از بین رفتن می گذارد. قهوه ای را که در عرض دو هفته مصرف می شود می باید در ظرفی دربسته و بدون درز و در جایی تاریک و خنک نگهداری کرد.



هفت نکته دم کردن قهوه:

1. جوشیدن باعث تلخی می شود؛ پس، هرگز قهوه را نجوشانید.
2. قهوه را دوباره گرم نکنید. هر بار، آن را تازه درست و سرو کنید.
3. از آب تازه و سرد استفاده کنید.
4. از تفاله های قهوه دوباره استفاده نکنید. آنچه باقی مانده، اجزای تلخ و نامطبوع قهوه است.
5. از "سا"یی مناسب قهوه سازتان استفاده کنید. اگر سای قهوه خیلی ریز باشد، باعث استخراج بیش از حد عناصر قهوه و تلخی شده، مجاری قهوه ساز را به مرور مسدود می کند. اگر سای قهوه خیلی درشت باشد، باعث آبکی و رقیق شدن قهوه می گردد.
6.برای بهترین نتایج توصیه می کنیم که به ازای هر 180 میلی لیتر آب از 10 گرم قهوۀ آسیاب شده استفاده کنید.
7. قهوه را تنها برای مدت 20 دقیقه می توان، بر روی اجاق گاز یا اجاق برقی، گرم نگه داشت و، پس از آن، عطر و طعم قهوه رو به افول و نامطبوع شدن می گذارد.



برای تهیه یک قهوه خوب با کتری قهوه به موارد زیر توجه کنید:

از کتری‌ای استفاده کنید که بدنه و لوله‌های آن از جنس استیل بوده، به گرم‌نگه‌دارنده قهوه مجهز باشد. استفاده از ترکیبات خوب قهوه نیز مؤثر است.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٠٦ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢٤

 

کباب مراکشی









موادلازم:
گوشت فیله گوساله= 200گرم
پیازخلالی= 2عددبزرگ
زیتون= 100گرم
قارچ= 100گرم
فلفل دلمه ای= 1عددخلالی
ادویه کاری =1ق.چ.خ
زعفران= کمی
نمک وفلفل= به مقدارلازم
طرزتهیه:
۱. گوشت را به صورت قوطی کبریتی بزرگ ببرید.وبازیتون ، خلال پیازوحلال فلفل دلمه ای ،زعفران و نمک وفلفل مزه دارکنید.
۲. قارچهارا بزرگ انتخاب کنید و به صورت چهارقاچ ببرید . کدو راهم به همین صورت ببرید
۳. اکنون درون سیخهای چوبی به ترتیب ابتدا یک چنجه گوشت ، یک تکه کدو و یک تکه قارچ بزنید .
۴. پس از اینکه سیخها آماده شد .درون یک ظرف را کمی روغن بریزید وسیخها درون آن بچینید و بگذارید در حرارت ملایم بپزد.
نکته:
ـ برای بیماران دیابتی این غذا، غذای بسیارمناسبی میباشد.فقط کافی است که جای گوشت گوساله رابا سینه مرغ عوض کنید ، ودرهنگام پخت بجای استفاده ازروغن ازکمی مخلوط رب گوجه فرنگی،آب وآب لیمو یا سرکه سیب استفاده کنید. حذف نمک هم فراموش نشود

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۸:٥۱ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢۳

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:۱۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:۱٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:۱٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:۱٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:۱٢ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:۱٢ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:۱۱ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:۱۱ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:۱٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:۱٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:٠۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٧:٠٦ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٧