مواد لازم برای 4 نفر :

 

 تخم مرغ                                                     2 عدد 

 

 شیر جوشیده وغلیظ شده ( پاستوریزه )           215 گرم 

 

 قهوه ی فوری (نسکافه)                                  5 قاشق مرباخوری

 

 شکر                                                          2 قاشق غذاخوری  

 

 پودر ژلاتین                                                   2 قاشق مرباخوری

 

 خامه پاستوریزه                                             4 قاشق غذاخوری

 

 پودر کاکائو یا دارچین                                      به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

 

1- زرده و سفیده ی یکی از تخم مرغ ها را جدا کرده و سفیده ی آن را نگه می داریم. سپس زرده آن را با یک تخم مرغ دیگر به طور کامل مخلوط می کنیم و کمی هم می زنیم.

 

2- شیر، قهوه و شکر را به تخم مرغ اضافه کرده و خوب هم می زنیم.

 

3- سپس روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم می زنیم تا خوب داغ شود، ولی نجوشد و بدون جوشیدن غلیظ شود.

 

4- ظرف را از روی حرارت بر می داریم و پودر ژلاتین را اضافه کرده و هم می زنیم تا پودر ژلاتین حل شود.

 

5- این مواد را داخل 4 عدد فنجان قهوه خوری یا ظرف دسر می ریزیم و می گذاریم خنک شود تا خودش را بگیرد.

 

6- یک عدد سفیده ی باقی مانده را هم می زنیم تا سفت شود. سپس خامه را هم می زنیم و به سفیده اضافه می کنیم. خامه و سفیده تخم مرغ را روی فنجان ها یا ظرف دسر می ریزیم و روی آن را با پودر کاکائو یا دارچین تزیین می کنیم.  

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۱٧ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

مواد لازم برای 4 نفر :

 

 توت فرنگی دونیم شده                350 گرم

 

 پودر شکر                                 2 قاشق غذاخوری 

 

 هلوی رسیده و خرد شده             2 عدد

 

 ماست یخی کم چرب ( FROZEN YOGURT )     400 گرم

 

روش تهیه :

 

نیمی از توت فرنگی ها را با پودر شکر پوره کنید. در چهار لیوان به ترتیب یک ردیف توت فرنگی و هلوی خردشده و یک مقدار ماست یخی بریزید. این عمل را یک بار دیگر تکرار کنید .

 در پایان پوره ی توت فرنگی را داخل لیوان ها بریزید. لیوان ها را با باقیمانده ی توت فرنگی و تکه های هلو تزیین کرده و سریع سرو نمایید.

 

نکته :

 

برای تهیه ماست یخی ، 400 گرم ماست چکیده ی کم چرب ، 100گرم بستنی وانیلی کم چرب و 2قاشق غذاخوری شکر را با همزن دستی مخلوط کنید تا مایع غلیظی به دست آید. سپس مخلوط را به مدت 60-40 دقیقه در فریزر قرار دهید و بعد از آن استفاده کنید.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۱٥ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 


مواد لازم
کره 50 گرم
روغن 1 قاشق غذاخوری
قارچ ورقه شده 300 تا 400 گرم
آب لیمو ترش تازه 1 قاشق غذاخوری
خامه 200 گرم
سیر خرد شده 3 تا 4 حبه
آب مرغ یا قرص عصاره مرغ در آب حل شده 1 لیوان
نمک و فلفل به دلخواه
جعفری خرد شده 2 تا 3 قاشق غذاخوری
راویولی آماده 500 گرم


طرز تهیه :

ابتدا کره و روغن را در ماهیتابه بریزید . بعد از گرم شدن ، قارچ ها را همراه آب لیموترش به تابه اضافه کنید و با حرارت زیاد مرتب هم بزنید تا سرخ شود .
بعد از اینکه آب قارچ کشیده شد ، سیرهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا همراه قارچ سرخ شود ، ولی رنگ نگیرد .
سپس آب مرغ و خامه را بیفزایید و حرارت را ملایم کنید تا سس غلیظ شود . به خاطر داشته باشید که خامه وقتی خنک شود غلظت آن بیشتر می شود ، پس سس را رقیق تر بردارید تا هنگام سرو سفت نشود .
نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و آن را با راویولی پخته و آبکش شده در روی حرارت زمینی تنوری با سس سیر و جعفری


مواد لازم:
سیب زمینی=2 عدد
سیر=3 حبه
جعفری=مقداری
نمک و فلفل=بقدر کافی
روغن زیتون=بقدر کافی


طرز تهیه:
سیب زمینی تنوری با سس سیر و جعفری
دو عدد سیب زمینی را پوست کنده و به قطعات بزرگ خرد میکنیم و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب می جوشانیم. بعد از پختن سیب زمینی ها آنها را در آبکش قرار داده سپس سیب زمینیها را درون یک ظرف نچسب قرار داده و درون فر با حرارت ۲۷۰ درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت قرار دهید و سپس آنرا از فر خارج کنید.
سپس مقداری جعفری و ۳ حبه سیر را درون هاون کوبیده و به آن نمک و مقداری روغن زیتون و فلفل سیاه اضافه میکنیم و خوب میکوبیم تا مخلوط شود.
این مواد را با سیب زمینیها مخلوط کرده و مجددا به مدت ۲۰ دقیقه آنرا درون فر قرار میدهیم تا سیب زمینیها برشته شود

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۱٤ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- پیاز 1 عدد متوسط
- زرشک 2 قاشق غذاخوری
- جعفری 1 پیمانه
- تخم مرغ 2 عدد
- رب 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم

* طرز تهیه:
1- گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل کاملاً مخلوط کنید.
سپس یک ورقه کاغذ روغنی (پلاستیک) روی میز بیندازید و گوشت را روی کاغذ پهن کنید. به ترتیبی که شکل مستطیل پیدا کند و قطر آن 5/1 سانتیمتر شود.
2- زرشک را با مقداری کره کمی تفت دهید. سپس جعفری را به آن اضافه کنید و کمی تفت داده تا جعفری نرم شود.
3- تخم مرغها را به صورت نیمرو درست کنید.
4- روی مایه گوشت به ترتیب زرشک و جعفری و نیمرو قرار دهید و آن را لوله کنید و در تابه تفلون با روغن سرخ کنید.
- رب گوجه فرنگی را با یک استکان آب و نمک و فلفل به صورت سس در آورده و بگذارید، بجوشد. آنگاه آهسته رولت را در آن قرار دهید و درِ آن را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد و سس آن غلیظ شود.
نکته (1): می توانید از هویج خلال شده که در روغن کاملاً سرخ کرده اید برای وسط رولت استفاده کنید.
نکته (2): می توانید به جای تخم مرغ نیمرو، تخم مرغ را آب پز کنید و روی مایه گوشت بچینید و آن را لوله کنید.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۱٢ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

مواد لازم:
- لازانیا 1 بسته
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- پنیر پیتزا 100 گرم
- پیاز 2 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- آبلیمو 2 تا 3 قاشق غذاخوری

* طرز تهیه:
1- پیاز را خلال کرده، با مقدار کمی روغن سرخ کنید و به آن کمی زردچوبه بزنید. سپس گوشت چرخ کرده را که با پیاز رنده شده کاملاً مخلوط کرده اید به آن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود. رب را همراه با نمک و فلفل و آبلیمو به مایه گوشتی اضافه کنید و ته فنجان آب روی آن بریزید و بگذارید مایه گوشتی بجوشد و به روغن بیفتد.
2- خمیر لازانیا را در ظرف نسبتاً بزرگ آب جوش که به آن مقداری نمک و روغن مایع افزوده اید، بریزید و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید تا طعم و رنگ لازانیا بهتر شود. محتوی ظرف را به مدت 8 الی 10 دقیقه بگذارید بجوشد تا خمیر لازانیا نرم شود. سپس آب جوش را خالی کرده بجای آن به تدریج آب سرد اضافه کنید و این عمل را 2 تا 3 بار تکرار کنید، تا آب روی لازانیا سرد شود و خمیر به هم نچسبد.
3- در یک ظرف پیرکس که کف آن را با کمی روغن آغشته کرده اید، یک لایه خمیر لازانیا قرار دهید و روی آن مایه گوشتی و پنیر پیتزای رنده شده بریزید. سپس یک ردیف دیگر خمیر قرار دهید و روی آن مایه گوشتی و پنیر پیتزا بریزید. این عمل را تکرار کنید تا خمیر لازانیا تمام شود. روی خمیر مایه گوشتی و پنیر پیتزای رنده شده بریزید و 4 یا 5 قاشق غذاخوری آب، کف ظرف بریزید و درِ ظرف را گذاشته یا روی آن را با فویل آلومینیم بپوشانید و 15 دقیقه در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فانهایت) قرار داده، سپس درِ ظرف را برداشته و 15 دقیقه دیگر در همین دما قرار دهید تا روی آن کمی برشته شود. خوراک لازانیا را با ظرف سر سفره بیاورید و با کارد آن را برش بزنید.
نکته: خوراک لازانیا را می توان به صورت دم کرده در قابلمه نچسب هم تهیه کرد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:۱۱ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

جوجه کبابی با کدو (ژاپنی)
مواد لازم :
گوشت ران مرغ بدون پوست 450 گرم
روغن 2 قاشق سوپخوری
سس سویا 2 قاشق سوپخوری
آب لیموترش 3 قاشق سوپخوری
شکر 3 قاشق مرباخوری
کدو 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق مرباخوری
طرز تهیه :

روی پوست ران جوجه به فواصل یک سانتیمتر از هم با چاقو شیارهایی بزنید بطوریکه تا حدودی روی گوشت آن نیز برش نازکی بخورد , روغن را در ماهیتابه گرم کرده و دو طرف مرغها را سرخ کنید , مخلوط سس سویا , شکر و آبلیمو را افزوده و بهم بزنید تا مرغ به سس آغشته شود , با چاقوی تیزی مرغ را از جای شیارها کاملا ببرید و با برشهای کدو سرخ شده سرو نمایید .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 4 تا 6 نفر کافیست
طرز تهیه برشهای کدو :
کدو را بصورت مورب خرد کنید , روغن را در ماهیتابه گرم کرده و کدوها را روی شعله زیاد در ان سرخ کنید تا ترد شوند سپس مخلوط رب گوجه , آبلیمو و شکر را بیافزایید و بهم بزنید .

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٠٩ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

مواد لازم:

 

90 گرم

برنج

یک قاشق غذاخوری

روغن

یک عدد

پیاز خرد شده

نصف قاشق چایخوری

میخک پودر شده

یک قاشق چایخوری

پودر اورگانو

200 گرم

گوجه فرنگی رنده شده

2 تکه

سینه ی مرغ بدون استخوان و پوست

150 گرم

پنیر چدار رنده شده

8 عدد

تورتیلا با آرد سفید

به مقدار کافی

نمک

 

 

طرز تهیه:

1- برنج را در آب جوشان یکی دو جوش می دهیم و آبکش می کنیم.

2- روغن را در ماهیتابه گرم کرده و پیاز را تفت می دهیم تا کمی طلایی شود. سپس پودر میخک و پودر اورگانو( یک نوع سبزی برای معطر کردن غذا) را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. پس از آن برنج و گوجه فرنگی را ریخته، صبر می کنیم تا برنج خوب بپزد و آب گوجه فرنگی تبخیر شود.

3- مرغ را می پزیم. سپس آن را خرد کرده و همراه پنیر چدار با برنج مخلوط می کنیم.

4- فر را از قبل در حرارت 160 درجه ی سانتیگراد گرم می کنیم.

5- نان ها را در داخل فویل مخصوص آشپزی می پیچیم و داخل بشقابی روی بخار می گذاریم تا نرم شوند.

 

 

6- از مواد مخلوط شده ی مرغ و برنج، داخل تورتیلا گذاشته و به صورت بقچه می بندیم. طرز تهیه تورتیلا در قسمت پایین آمده است. تورتیلا یک نوع نان مکزیکی شبیه لواش است. در صورت تهیه نکردن تورتیلا ، می توانید از نان لواش برای پیچیدن مواد مخلوط شده ی این غذا استفاده کنید.

7- هر کدام از بوریتوها را که درست کردیم در ظرف فر گذاشته، رویش را با فویل می بندیم و داخل فر می گذاریم تا گرم بماند. آنگاه بعد از درست کردن همه ی بوریتوها، سرو می کنیم.

 

نکات تغذیه ای :

این غذا علاوه بر بزرگسالان، برای کودکان به خصوص کودکان کم وزن ، مناسب است، زیرا:

1- به راحتی می توانند آن را در دست بگیرند     2- به علت داشتن پنیر چدار دارای کالری بالایی است.

برای جذاب شدن شکل غذا می توانید آن را با انواع سبزی ها و سس گوجه تزیین کنید

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٠٧ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

مواد لازم........................یک لیوان آرد نخود چیش

نصف  لیوان آرد سفید

نصف قاشق مربا خوری پیکن پودر

نصف قاشق مربا خوری فلفل قرمز

نصف قاشق مربا خوری نمک               نصف قاشق چای خوری زرد چوبه

نصف قاشق چای خوری ادویه مخلوط

نصف قاشق چای خوری شکر                               یک قاشق غذا خوری تخم گشنیز

آب

طرز تهیه:

تمامی مواد( بجز آب ) را با هم مخلوط میکنیم

آب رو کم کم اضاف میکنیم تا مخلوطی مانند ماست چکیده بدست بیاد

روغن را داغ میکنیم

حالا گل کلم – سیب زمینی – کدو  یا سوسیس ( به اندازه 3*3 سانت ) در مخلوط قرار میدهیم

و در روغن داغ می اندازیم ( مثل فلافل ) تا برشته بشه

 به صورت شل تر ماکارونی را سرو کنید

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٠۳ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

مواد لازم:
مرغ پاک کرده=1 عدد(در حدود 5/1 کیلوگرم)
ماست کیسه آب گرفته=1کیلوگرم
پیاز سرخ کرده=2قاشق سوپخوری         گشنیز=250گرم
زیره نیمه کوب=2/1 قاشق غذاخوری
سیر=3 تا 4 پر
زعفران سائیده=1قاشق چایخوری
روغن=100گرم
نمک و فلفل=بقدر کافی
طرز تهیه:
مرغ را بعد از تمیز کردن و شستن،با یک لیوان آب و پیاز سرخ کرده،با حرارت ملایم می گذاریم بپزد. گشنیز را تمیز کرده، می شوئیم و ریز خرد می کنیم. سیر را کوبیده با گشنیز در روغن کمی سرخ می نمائیم و آن را در ظرف مرغ می ریزیم. زیره را اضافه نموده، زعفران را در کمی آب جوش حل می نماییم . نصف آن را در مرغ می ریزیم. به حد کافی نمک و فلفل به آن اضافه نموده،می گذاریم آب آن در حدود 2 تا 3 قاشق بماند. مرغ را از ظرف خارج می کنیم،کمی که سرد شد،آن را قطعه قطعه می کنیم و استخوانهای درشت آن را بیرون می آوریم. مرغ را دوباره در ظرف می ریزیم؛حرارت را کاملا ملایم می نماییم؛ماست را با بقیه زعفران و کمی نمک مخلوط کرده، هم می زنیم تا کاملا صاف شود و داخل ظرف مرغ می ریزیم و هم می زنیم. باید دقت کرد بعد از ریختن ماست، خورش نجوشد؛کافی است فقط ماست داغ شود؛در غیر این صورت ماست به علت جوشیدن می برد و خورش آب انداخته،به صورت دلخواه در نمی آید. در صورتی که مرغ با مقدار آب ذکر شده پخته نشد، کمی آب اضافه می نماییم. این خورش را می توانیم با گوشت تهیه کنیم؛در این صورت 500 گرم گوشت بدون استخوان کافی است. البته گوشت برای پختن به آب بیشتری احتیاج دارد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٢:٠٠ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

سوپ عدس ( سوریه

مواد لازم

دو لیوان آب .............عدس زرد

ربع لیوان برنج

دو عدد کالابرینکای مرغ

3 عدد پیاز

روغن زیتون

زرد چوبه

نمک

طرز تهیه :

عدس را آبپز میکنیم و کفهای سفید آن را با قاشق دور میریزیم

وقتی عدس نیم پز شد برنج و کالابرینکا را به اون اضاف میکنیم و میزاریم تا بپزه سپس با مخلوط کن یا با جت میکسر اونها رو میکس میکنیم

زرد چوبه و نمک را به مقدار دلخواه به آن اضافه میکنیم

پیاز را رنده میکنیم و در روغن زیتون تفت میدهیم

پیاز زا به عدس و برنج اضافه میکنیم و 10 دقیقه با حرارت کم میزاریم غل بخوره

اگر مایل بودید با آب لیمو میل کنید

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱:٥۸ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

کیبه نوعی کوفته لبنانی، و غذای ملی این کشور است. کسی نیست که به لبنان سفر کند و از این غذای لذیذ نچشیده باشد . کیبه به اشکال و طرق مختلف تهیه و سرو می شود که در اینجا ، نوع ساده آن را شرح می دهیم.

گوشت کیبه، باید خوب نرم شود. در قدیم گوشت این غذا را می کوبیدند. اما امروزه در قصابی ها گوشت کوبیده و مخصوص کیبه پیدا می شود، ولی درمنزل هم می توان این گوشت را تهیه نمود .

مواد لازم
500 گرم ( دو بار چرخ شود) گوشت گوسفند بی چربی
2 لیوان بلغور گندم پخته و آبکش شده
یک عدد پیاز متوسط
به میزان لازم فلفل و نمک
یک قاشق مرباخوری ادویه مخلوط لبنان
مقداری آب یخ یا یخ خرد شده

طرز تهیه:
ابتدا پیاز را رنده کنید، فلفل را نیز ریز خرد کرده و با گوشت مخلوط کنید ؛ سپس بلغور، نمک، فلفل و ادویه را بیفزایید و با کمی آب یخ یا یخ خرد شده به طور کامل ورز دهید. اضافه کردن یخ باعث می شود، گوشت نرم شود و خنک باقی بماند، هم چنین زیاد چربی پس ندهد.از آن جا که برای درست کردن این غذا باید گوشت را زیاد ورز دهیم ، می توانیم گوشت را 2 بار دیگر از چرخ رد کرده ، یا از خرد کن های برقی استفاده کنیم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد کوفته را چند ساعت در یخچال بگذاریم تا سرد شود. بعد، از یخچال درآورده و دوباره چند دقیقه ورز می دهیم .
آن گاه دستمان را مرطوب می کنیم و از مایه به اندازه نارنگی کوچک برمی داریم و کف دستمان پهن می کنیم . از مایه وسط کیبه یک قاشق غذاخوری می گذاریم ، اطراف را به هم می رسانیم؛ سپس به شکل دوک به آن فرم می دهیم و در روغن سرخ می کنیم. هم چنین می توانیم یک ظرف فر را چرب کرده و نیمی از مواد را بریزیم و با دست پهن کنیم. آن گاه از مایه وسط کیبه بر روی آن پخش کرده و بقیه مواد کیبه را می ریزیم و پهن می کنیم . بعد با چاقو به شکل لوزی برش می دهیم و کمی روغن روی آن می ریزیم( تا روغن درون آن نفوذ کند).
سپس در فر پنجره وسط با حرارت 200 درجه سانتی گراد می گذاریم تا بپزد و روی آن طلایی شود( می توانیم ابتدا فویل بکشیم و در آخر برداریم.)
ادویه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچین و جوز هندی را به صورت پودر در آورده و به طور کامل با هم مخلوط می کنیم.
مواد لازم برای تهیه مایه وسط کیبه: به روش سنتی
3 قاشق غذاخوری روغن
یک دوم فنجان خلال بادام2 عدد ( ریز خرد شود) پیاز متوسط
500 گرم گوشت چرخ شده
به اندازه کافی نمک و فلفل
یک دوم قاشق مرباخوری ادویه مخلوط لبنان
یک چهارم قاشق مرباخوری دارچین
روغن را در ماهی تابه گرم می کنیم و بادام را در آن طلایی کرده و کنار می گذاریم.
سپس پیازوادویه ها را ریخته ، گوشت را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام را اضافه و مخلوط می کنیم.
مواد لازم برای تهیه مایه وسط کیبه نوع دوم:
یک دوم فنجان یا حدود 80 گرم بادام
400 گرم گوجه فرنگی ( ریز خرد شده)
یک قاشق مرباخوری دارچین
یک فنجان جعفری خرد شده

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱:٥٧ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

این هم یک غذای سریع و خوشمزه اونهم به روش لبنانی

بیض  ابجبنه   3 نفر

((تخم مرغ و پنیر))

ابتدا   5 عدد تخم مرغ را در یک کاسه با مقداری نمک خوب میزنیم

چهار قاشق روغن مایع را در ماهیتابه تفلنی میریزیم

مقداری که داغ شد تخم مرغ ها رو میریزیم توی ماهیتابه

یمقدار که خودشو گرفت حرارت رو کم میکنیم

پنیر پیتزای رنده شدم یا پنیر چذر یا پنیر ورقی را میزاریم وسط تخم مرغ ها

بعد دو لبه تخم مرغ رو میاریم وسط ماهیتابه تا روی پنیر رو بپوشونه

پنیر که آب شد غذا آماده است


اگر دوست دارید گاز هم داشته باشه به جای کمی شیر آب معدنی و گاز دار بهره ببریدغذای شما آماده است

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱:٥٤ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

مواد لازم
 نیم کیلو مرغ یا گوشت خرد شده (بهتره از فیله مرغ و گوشت استفاده کنید)
1پیاز درشت خرد شده
2 تا هویج متوسط خرد شده
2 تا فلفل دلمه قرمز و سبز (یا سه تا فلفل دلمه کوچولو به رنگهای مختلف سبز و زرد و قرمز) خرد شده
2 تا ساقه کرفس خرد شده
بسته به علاقتون قارچ خرد شده
سس سویا (حدودا 2 قاشق)
رشته چینی یک بسته (نودل چینی)
1 لیوان آب مرغ (یا گوشت)
2 قاشق آرد ذرت

نکته مهم می‌تونید اگه دوست دارید از کلم بروکلی خرد شده هم استفاده کنید و اگه دوست داشتید از مرغ یا گوشت یا هر دو در این غذا بهره ببرید
ابتدا گوشتها را با کمی پیاز رنده شده در یک ماهیتابه پهن تفت داده و بهم می‌زنیم. برای گرفتن روغن گوشتها بعد از تفت دادن می‌توانید آنها را روی کاغذ آشپزی بگذارید.
بعد پیاز سپس فلفل دلمه‌ای‌ها و بعد کرفس و هویج و کلم بروکلی را اضافه کنید تا کمی تفت داده شده و نیم‌پز شوند. در هنگام پخت این غذا توجه کنید که باید دائم پای گاز بایستید و مخلوط گوشت یا سبزیجات رو هم بزنید که ته نگیره یا بیش از حد نرم نشه. برخلاف تاس‌کباب که بهتره همه چیز بقول معروف مغزپخت بشه و له این غذا مثل بقیه غذاهای چینی فقط تفت داده می‌شه پس موقع تفت دادن مواظب باشید که باندازه‌ای که دوست دارید گوشت و یا سبزیجات چاینیز رو گرم کنید.
برای سس آب مرغ و  آب و آرد ذرت را می‌گذاریم تا کمی غل بزند و غلیظ شود بعد سس سویا را اضافه کرده و می‌گذاریم تا 15 دقیقه در حرارت ملایم بپزد
در آخر نودل یا رشته چینی را حدود 3 تا 4 دقیقه می‌گذاریم در آب جوش و بعد آن را با سس پخته شده و سبزیجات و مرغ مخلوط می‌کنیم
نودل یا رشته چینی بسیار ظریف است و زود خمیر می‌شود و به هم می‌چسبد برای اینکه غذا خوشمزه‌تر و زیباتر باشد بهتر است مرحله مخلوط کردن درست قبل از سرو کردن غذا صورت پذیرد

نکته‌ای در باب مواد تشکیل دهنده : ممکن از شما از کلم پخته یا هویج پخته خوشتان نیاید (من شخصا گل‌کلم پخته یا هویج پخته دوست ندارم) اما وجود هر کدام از این سبزیجات به خوش‌طعم شدن و خوش‌بو شدن چاینییز کمک می‌کند همینطور فلفل سبز و کرفس علاوه بر رایحه خوب کمی تندی به طعم غذا می‌دهد.

سالاد رشته چینی

یک لیوان مرغ پخته‌ی خرد شده
• یک لیوان جعفری خرد شده
• یک لیوان هویج رنده شده
•2 قاشق غذاخوری پیاز خرد شده
• 1/4 لیوان مایونز
• 1/4 لیوان خامه
• یک بسته نودل (رشته چینی)

اول سس مایونز را با خامه مخلوط کرده و خوب هم می‌زنیم. در یک ظرف سالاد مرغ و جعفری و پیاز خرد شده و هویج رنده شده را با هم مخلوط کرده و مخلوط سس و خامه را به آن اضافه می‌کنیم . در آخر (قبل از سرو غذا) نودل را به روش بالا آبکش کرده و به مخلوط اضافه می‌کنیم

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱٠:٤۱ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

بوریتو تقریباً یک نوع ساندویچ سنتی مکزیکی است که مردم بیشتر در خارج از منزل می خورند.

مواد لازم:

90 گرم      برنج
یک قاشق غذاخوری      روغن
یک عدد      پیاز خرد شده
نصف قاشق چایخوری      میخک پودر شده
یک قاشق چایخوری      پودر اورگانو
200 گرم      گوجه فرنگی رنده شده
2 تکه      سینه ی مرغ بدون استخوان و پوست
150 گرم      پنیر چدار رنده شده
8 عدد      تورتیلا با آرد سفید
به مقدار کافی      نمک

طرز تهیه:

1- برنج را در آب جوشان یکی دو جوش می دهیم و آبکش می کنیم.
2- روغن را در ماهیتابه گرم کرده و پیاز را تفت می دهیم تا کمی طلایی شود. سپس پودر میخک و پودر اورگانو( یک نوع سبزی برای معطر کردن غذا) را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. پس از آن برنج و گوجه فرنگی را ریخته، صبر می کنیم تا برنج خوب بپزد و آب گوجه فرنگی تبخیر شود.
3- مرغ را می پزیم. سپس آن را خرد کرده و همراه پنیر چدار با برنج مخلوط می کنیم.
4- فر را از قبل در حرارت 160 درجه ی سانتیگراد گرم می کنیم.
5- نان ها را در داخل فویل مخصوص آشپزی می پیچیم و داخل بشقابی روی بخار می گذاریم تا نرم شوند.

 

6- از مواد مخلوط شده ی مرغ و برنج، داخل تورتیلا گذاشته و به صورت بقچه می بندیم. طرز تهیه تورتیلا در قسمت پایین آمده است. تورتیلا یک نوع نان مکزیکی شبیه لواش است. در صورت تهیه نکردن تورتیلا ، می توانید از نان لواش برای پیچیدن مواد مخلوط شده ی این غذا استفاده کنید.
7- هر کدام از بوریتوها را که درست کردیم در ظرف فر گذاشته، رویش را با فویل می بندیم و داخل فر می گذاریم تا گرم بماند. آنگاه بعد از درست کردن همه ی بوریتوها، سرو می کنیم.

نکات تغذیه ای :

این غذا علاوه بر بزرگسالان، برای کودکان به خصوص کودکان کم وزن ، مناسب است، زیرا:
1-    به راحتی می توانند آن را در دست بگیرند.
2-    به علت داشتن پنیر چدار دارای کالری بالایی است.
برای جذاب شدن شکل غذا می توانید آن را با انواع سبزی ها و سس گوجه تزیین کنید.

" تورتیلا با آرد سفید"

 

از این دستور حدود 12 عدد تورتیلا به اندازه ی 25 سانتیمتر به دست می آید.

مواد لازم:

500 گرم      آرد سفید
یک دوم قاشق مرباخوری      بیکینگ پودر
کمی      نمک
100 گرم      روغن جامد (یا مارگارین)
حدود یک دوم لیوان      آب گرم

طرز تهیه:

1- آرد، بیکینگ پودر و نمک را در کاسه ای مخلوط کرده و با روغن جامد آمیخته، سپس کم کم آب را اضافه می کنیم تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
2- خمیر را ورز داده و حدود 10 تا 15 دقیقه در کیسه ی نایلون می گذاریم تا بماند.
3- خمیر را به 12 قسمت مساوی تقسیم می کنیم و روی خمیرها را با نایلون می پوشانیم.
4- هر قسمت را با وردنه نازک و گرد باز می کنیم. هر دایره حدوداً به قطر 25 تا 30 سانتیمتر باشد.
5- یک ماهی تابه ی چدنی یا ماهی تابه ای که تفلون نباشد را با حرارت زیاد خوب گرم می کنیم و بدون روغن هر نان را حدود یک دقیقه می پزیم تا هر دو طرفش خوب پخته شود و کنار می گذاریم.
6- نان ها را بعد از پخت، در دستمال پارچه ای می پیچیم تا خشک نشود.
 

 

از جمله غذاهای خوشمزه و بسیار غنی غذاهائی است که به نحوی قارچ در آن بکار گرفته شده با شد . قارچ نه تنها باعث خوشمزه شدن غذا می شود بلکه به خاطر دارا بودن پروتئین وویتامین های مورد نیاز بدن در آشپزی توصیه می شود .  آشپز های  با سلیقه همیشه به دنبال تنوع میگردند.

خوراک مرغ با قارچ

مرغ 1 کیلو _ پیاز3 عدد متوسط _ قارچ  250 گرم _ رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری _ سیب زمینی 2 عدد متوسط _ نمک و فلفل به میزان لازم

 ابتدا پیاز را خرد کرده و همراه با مرغ با حرارت کم و مقدار کمی آب به مدت نیم ساعت می پزیم و سپس قارچ خرد شده را همراه با رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل به مرغ اضافه می کنیم و باز نیم ساعت دیگر به پخت ادامه میدهیم و در پایان سیب زمینی خلال شده را به آن اضافه میکنیم و تقربا بیست دقیقه دیگر به پخت ادامه میدهیم در پایان می توانیم کمی اب لیمو یا آب غوره به آن اضافه کرده  و سپس میل کنیم 

 

قزل آلای سرخ شده با انواع قارچ

مواد لازم :

ماهی قزل آلای استخوان گرفته        چهار عدد

گوشت خرد شده و سرخ شده          یکصد گرم

قارچ تازه و ریز شده                         شش فنجان

پیاز خرد شده                                یک و نیم فنجان

کره                                             سه قاشق غذا خوری

روغن نباتی                                   سه قاشق غذاخوری

جعفری تازه خرد شده                     سه قاشق غذا خوری

آویشن خشک                               یک و نیم قاشق چایخوری

آب لیموی تازه                               دو قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

3قاشق غذاخوری کره وروغن را در یک قابلمه نسبتا بزرگ با حرارت متوسط ذوب کنید . قارچ ها، پیاز،کرفس،جعفری وآویشن را به آن اضافه کنید وتا زمانی که قارچها قهوه ای شده وتمام آبشان تبخیر شود به پختن ادامه دهید و مرتبا به هم بزنید .

مخلوط را ازروی آتش بردارید آن را با گوشت سرخ شده و چاشنی هایی که دوست دارید به عنوان پر کننده و نمک وفلفل مخلوط کنید و بگذارید خنک شود قبلا فر را تا350 درجه فارنهایت گرم کنید .

شکم ماهی را باز کرده ، روی آن قطره قطره آب لیمو بریزید.نمک و فلفل بر آن بپاشید با یک قاشق از مخلوط به طور مساوی در داخل شکم ماهی بریزید و آن را ببندید ، سطح بیرونی ماهی را به کره آغشته کنید،تا زمان پخت کامل (تقریبا30 دقیقه) آن را در فرنگاه دارید. پس از این مدت ماهی را در ظرف قرار دهید وصرف کنید

 

 پیتزای قارچ

250 گرم قارچ _ پیاز یک عدد _ فلفل دلمه ای یک عدد _ کالباس رنده شده 150 گرم _ پنیر پیتزا 100 گرم نمک وفلفل به میزان دلخواه

قارچ را خرد کنید با پیاز چرخ شده تفت دهید .نمک وفلفل به آن اضافه کنید .فلفل دلمه ای را جدا رنده کرده خمیر پیتزا را در ظرف فر که قبلا چرب کرده اید گذاشته قارچ وپیاز را روی خمیر پهن کنید و فلفل دلمه ای و کالباس رنده شده را رو ی مواد بپاشید بعد پنیررا روی مواد رنده کنید وسینی را در آخرین پنجره بالای فر به مدت یک ربع قرار دهید تا روی آن طلائی شود

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱٠:۳٧ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳

 

مواد لازم

بادام هندی آسیاب شده 100 گرم

- آب مرغ 3 لیوان - آرد 1 قاشق غذا خوری

- زعفران آب کرده 1 قاشف غذاخوری

- کره 100 گرم

- پیاز سرخ شده 3 قاشق غذاخوری

- سینه مرغ 750 گرم

- سیر 2 حبه

- قارچ 300 گرم

- نمک به میزان لازم

- فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری



چگونگی تهیه

ابتدا سینه مرغ را در کره تفت می دهیم قارچ را هم جداگانه با کره تفت می دهیم به همراه پیاز وسیر سپس آرد را در کمی کره سرخ کرده سپس حرارت را خاموش کرده و بادام هندی را به آن اضافه می کنیم آب مرغ را کم کم به آرد سرخ شده افزوده و فلفل قرمز و پودر کاری و نمک را به همراه مرغ به مواد اضافه کرده و روی حرارت به مدت نیم ساعت می پزیم سپس قارچ وزعفران را افزوده در قابلمه را می بندیم و با حرارت کم دوباره به مدت نیم ساعت می پزیم

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱٠:۳٢ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۱۱/٢۳